avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amplasare gard fara autorizatie si fara o masuratoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amplasare gard fara autorizatie si fara o masuratoare cadastrala

Buna ziua,

Am cumparat un teren provenit din dezmembrarea unei parcele mai mari (lotul initial a fost parcelat in trei parti). Vecinul, dupa ce a facut niste masuratori cu constructorul care ii ridica casa, a amplasat un gard intre mine si el cu care a intrat cam 4m in partea de jos si 1.2 m in partea de sus in parcela mea. Delimitarea proprietatii nu a facut-o cu un cadastrist autorizat si nici nu cred ca are autorizatie de constructie. L-am rugat in mai multe rinduri sa-si faca "tarusarea" cu un cadastrist ,dar ma ignora, pretinde ca el a masurat corect si ca nu recunoaste delimitarea facuta de cadastristul meu.

Eu am un proces verbal al cadastristului care mi-a facut mie tarusarea si constata amplasamentul gardului vecinului (mai mult decit atit, cadastristul mi-a spus ca vecinul nu are de fapt o problema cu suprafata parcelei lui, parcela lui se intinde in cealalta parte cu 2.25m mai mult decit si-a pus el gardul).

Aveti cumva idee ce as putea sa fac ca sa rezolv problema asta?

Multumesc,
/Rares.
Cel mai recent răspuns: valiceaki , utilizator 23:49, 6 Ianuarie 2009
Buna. Am si eu un teren agricol de 11mx50m care pe cartea funciara e trecut pasune cu tufaris. Acum 3 ani l-am imprejmuit cu stalpi de lemn si sarma ghimpata pt a-mi delimita terenul fata de celelalte parcele care mai sunt in jur. Acum as vrea sa-l imprejmuiesc cu un gard facut din scanduri de lemn si stalpi de lemn batuti in pamant. In zona aceea pe o distanta de cel putin 400m nu mai exista nici o casa sau imprejmuire. As vrea sa stiu daca trebuie si pt un astfel de gard autorizatie de la primarie? Daca trebuie si pt asa ceva atunci imi vand pamantul si ma duc si locuiesc in cort in varful muntelui, numa sa scap de lumea asta intoarsa cu susul in jos:(. pana la urma ajungem sa cerem autorizatie si daca ne mutam mobila in casa:). Legile pana la urma vad ca-s facute pt oamenii saraci si nu pt cei cu bani, fiindca in ritmul asta cred ca la 60 de ani o sa pot sa ma mut si eu in casuta visata, de 30mp imprejmuita cu gard de lemn si cu o banca cu vedere spre munti:hm:. Multumesc.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere gard CristiTudor CristiTudor Buna ziua. As avea o intrebare referitoare la imprejmuirea unui teren. Parintii mei detin o proprietate la munte, intabulata cu CF dar netrasata in Etera, ... (vezi toată discuția)
In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care ... dorica1979 dorica1979 In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care este împărțit in intravilan și extravilan. S a încheiat la notar și este însoțit de ... (vezi toată discuția)