avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Grãnițuire. Executarea unei hotariri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Grãnițuire. Executarea unei hotariri judecatoresti. Construcția propriu-zisã a gardului.

Am un vecin care practic si-a parasit proprietatea incit gardurile au cazut, vegetatia a crescut salbatica etc.
Am fost fortat sa apelez la justitie pentru a-l obliga sa-si respecte obligatia de a executa granituirea a jumatate din hotarul dintre proprieatile noastre. Am obtinut deci hotarirea judecatoreasca.

Numai ca pentru a se eschiva de aceste obligatie mi-a declarat ca va face un gard improvizat din sirma ghimpata!
Intrebare: este posibil sa previn aceasta aparenta respectare a hotaririi judecatoresti, desi practic problema ramine nerezolvata? La ce temei legal pot apela ca sa-l fortez sa-si faca gardul (pe jumatatea care-i revine) intr-o forma civilizata, minim acceptabila, asa cum eu am facut deja pe cealata jumatate de hotar?
Cel mai recent răspuns: ion minca , utilizator 09:24, 27 Martie 2013
Prima dată trebuie să definiți „problema” dvs. și în funcție de asta să vă direcționați acțiunile. Instanta presupun că nu a dispus să împrejmuiască cu anumite materiale, deci e liber să îngrădească cu sarma ghimpata.
Solutia suna asa:
"Admite în parte cererea, având ca obiect obligaţia de a face, formulată de reclamant. Obligă pe pârât să construiască gardul pe jumătate din hotarul despărţitor dintre proprietăţile părţilor, în termen de 30 zile de la data rămânerii irevocabile a prezentei hotărâri, în caz contrar, autorizează pe reclamant să execute aceste lucrări pe cheltuiala exclusivă a pârâtului.
Obligă pe pârât să plătească reclamantului suma de ...lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare. "


Am discutat cu pârâtul, si nefiind un om de buna credinta, mi-a spus ca va face, in termenul de 30 de zile stabilit de instanta, un gard de sirma ghimpata, asa cum am relatat mai sus. Adica in batjocora, doar sintem intr-o localitate si nu pe cimp...

Ce sa fac, sa-l dau din nou in judectata, am un temei legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea chetulielilor, cf. hotaririi judecatoresti ion minca ion minca Am un vecin care practic si-a parasit proprietatea incit gardurile au cazut, vegetatia a crescut salbatica etc. Am fost fortat sa apelez la justitie pentru ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire teren forestier amuri amuri Buna ziua! Detin in proprietate aprox. 2 ha de teren forestier si as dori sa stiu daca am voie sa-mi imprejumuiesc proprietatea cu un gard de lemn si sarma ... (vezi toată discuția)
Neglijarea proprietatii ion minca ion minca Am un vecin care practic si-a parasit proprietatea incit gardurile au cazut, vegetatia a crescut salbatica etc. La ce temei legal pot apela ca sa-l fortez ... (vezi toată discuția)