Am un vecin care practic si-a parasit proprietatea incit gardurile au cazut, vegetatia a crescut salbatica etc.
Am fost fortat sa apelez la justitie pentru a-l obliga sa-si respecte obligatia de a executa granituirea a jumatate din hotarul dintre proprieatile noastre. Am obtinut deci hotarirea judecatoreasca.
Numai ca pentru a se eschiva de aceste obligatie mi-a declarat ca va face un gard improvizat din sirma ghimpata!
Intrebare: este posibil sa previn aceasta aparenta respectare a hotaririi judecatoresti, desi practic problema ramine nerezolvata? La ce temei legal pot apela ca sa-l fortez sa-si faca gardul (pe jumatatea care-i revine) intr-o forma civilizata, minim acceptabila, asa cum eu am facut deja pe cealata jumatate de hotar?
Prima dată trebuie să definiți „problema” dvs. și în funcție de asta să vă direcționați acțiunile. Instanta presupun că nu a dispus să împrejmuiască cu anumite materiale, deci e liber să îngrădească cu sarma ghimpata.
Solutia suna asa: "Admite în parte cererea, având ca obiect obligaţia de a face, formulată de reclamant. Obligă pe pârât să construiască gardul pe jumătate din hotarul despărţitor dintre proprietăţile părţilor, în termen de 30 zile de la data rămânerii irevocabile a prezentei hotărâri, în caz contrar, autorizează pe reclamant să execute aceste lucrări pe cheltuiala exclusivă a pârâtului.
Obligă pe pârât să plătească reclamantului suma de ...lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare. "
Am discutat cu pârâtul, si nefiind un om de buna credinta, mi-a spus ca va face, in termenul de 30 de zile stabilit de instanta, un gard de sirma ghimpata, asa cum am relatat mai sus. Adica in batjocora, doar sintem intr-o localitate si nu pe cimp...
Ce sa fac, sa-l dau din nou in judectata, am un temei legal?