avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperarea chetulielilor, cf. hotaririi judecatoresti
Discuție deschisă în Executare silită

recuperarea chetulielilor, cf. hotaririi judecatoresti

Am un vecin care practic si-a parasit proprietatea incit gardurile au cazut, vegetatia a crescut salbatica etc.
Am fost fortat sa apelez la justitie pentru a-l obliga sa-si respecte obligatia de a executa granituirea a jumatate din hotarul dintre proprieatile noastre. Am obtinut urmatoarea solutia:

"Admite cererea, având ca obiect obligaţia de a face, formulată de reclamant. Obligă pe pârât să construiască gardul pe jumătate din hotarul despărţitor dintre proprietăţile părţilor, în termen de 30 zile de la data rămânerii irevocabile a prezentei hotărâri, în caz contrar, autorizează pe reclamant să execute aceste lucrări pe cheltuiala exclusivă a pârâtului.”

Au trecut cele 30 de zile fara sa se intimple ceva si trebuie sa incep executia gardului “pe cheltuiala exclusivă a pârâtului”, cum spune hotarirea judecatoreasca. Cum trebuie sa procedez pentru a recupera cheluielile cu manopera, tinind cont ca proprietatea este la tara si voi executa lucrarile cu personae ce nu sint incadrate intr-o firma? In ceea priveste materialele acestea vor fi achizitionate din comert, deci vor exista forme legale de achizitie (facturi, chitante).
Trebuie sa iau legatura in prealabil cu executorul judecatoresc sau sa-l anunt la terminarea lucrarilor? Trebuie alcatuit un deviz al lucrarilor care sa fie aprobat prealabil de cineva?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
ion minca, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion minca , utilizator 10:40, 27 Aprilie 2013
Intre timp a aparut o noua complicatie: atit eu cit si judecatorul am fost indusi in eroare de primarie care a furnizat un document din care rezulta ca proprietatea este a paratului. Am discutat cu paratul si mi-a spus ca ceea ce se afirma in acest document nu este adevarat: inca nu s-a facut succesiunea dupa parinti. Dreptul la succesiune asupra terenului (cu care ma aflu in vecinatate si care a facut obiectul procesului) il au doi frati, paratul si fratele sau.

Intrebare: desi exista o hotarire definitiva si irevocabila, asa cum s-a prezentat mai sus, in cazul ca voi executa gardul exista posibilitatea ca executia paratului sa fie blocata de situatia actuala (succesiunea nefectuata)? Atunci, in aceasta situatie cine este responsabil de respectarea prevederilor din codul civil privind granituirea, se poate amina acesta raspundere si pina cind, proprietarul fiind decedat de 15 ani iar succesiunea aminata la nesfirsit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grãnițuire. executarea unei hotariri judecatoresti. construcția propriu-zisã a gardului. ion minca ion minca Am un vecin care practic si-a parasit proprietatea incit gardurile au cazut, vegetatia a crescut salbatica etc. Am fost fortat sa apelez la justitie pentru ... (vezi toată discuția)
Cine preia raspunderile/obligatiile unui decedat dupa care nu s-a facut succesiunea? ion minca ion minca Ce se intimpla cu: - raspunderile pe care le-a avut o persoana care a decedat - executia silita atunci cind creditorul a decedat si succesiunea nu s-a ... (vezi toată discuția)
Neglijarea proprietatii ion minca ion minca Am un vecin care practic si-a parasit proprietatea incit gardurile au cazut, vegetatia a crescut salbatica etc. La ce temei legal pot apela ca sa-l fortez ... (vezi toată discuția)