avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neglijarea proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neglijarea proprietatii

Am un vecin care practic si-a parasit proprietatea incit gardurile au cazut, vegetatia a crescut salbatica etc.

La ce temei legal pot apela ca sa-l fortez sa-si faca gardul (pe jumatatea care-i revine), sa ingrijeasca zona de hotar etc.?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 06:21, 5 Iulie 2011
Art.584 din Codul Civil care prevede ca “orice proprietar poate indatora pe vecinul sau la granituirea proprietatii lipite cu a sa”.
De obicei granituirea are loc pe cale amiabila, prin aceasta urmarindu-se delimitarea proprietatilor invecinate, prin semne exterioare si vizibile.
In practica insa se pot ivi situatii cand granituirea nu se poate face prin buna intelegere, fiind necesara interventia instantei. Actiunea in justitie prin care unul dintre proprietari cere in contradictoriu cu vecinii sai delimitarea proprietatilor se numeste actiune in granituire.
Dar vedeti si art.590-609 din C. civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire triumf triumf Un teren intabulat poate fi atacat in justitie cu pretentii de granituire? (vezi toată discuția)
Granituire cu revendicare actinvest actinvest cel care revendica un teren , invecinat cu terenul sau,care nu figureaza in CF pe numele sau, sau a predecesorilor sai si pe care nu l-a folosit niciodata nici ... (vezi toată discuția)
Blocare acces erika2008 erika2008 buna ziua, am urmatoarea situatie: s-a blocat accesul catre o parcela de teren care imi apartine, in fapt proprietarul parcelei vecine ridicand un gard care ... (vezi toată discuția)