avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ce acte trebuie sa detina vanzatorul pentru a dovedi ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ce acte trebuie sa detina vanzatorul pentru a dovedi proprietatea unui teren?

Intentionez sa achizitionez un teren intravilan de 20 de ari la tara.Ce acte trebuie sa aiba proprietarii (sunt 2 proprietari, sot si sotie), ca sa nu am batai de cap mai tarziu ? In momentul cumpararii trebuie sa fie amandoi de fata ? Unde trebuie incheiat contractul de vanzare si cine se ocupa cu intabularea terenului de la ei la mine ? Exista si taxe de cumparare aunui teren si trebuie sa cer si serviciile unui topograf (altfel nu ar fi valabila tranzactia, cica ) ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:43, 4 Martie 2012
buna ziua
in primul rand actele de vanzare cumparare se intocmesc si tranzactia in sine se face in fata notarului
intabularea si inregistrarea la ancpi se face de catre notar dupa incheierea tranzactiei
Si, cel mai important, vanzatorii trebuie sa detina un act de proprietate valabil pentru teren (titlu de proprietate, act de vanzare-cumparare autentificat la notar, donatie, etc); solicitati de la primarie un certificat de urbanism cu titlu informativ (fiind teren intravilan, trebuie sa stiti ce si cum puteti construi) si un certificat de atestare fiscala din care sa rezulte ca taxele si impozitele sunt platite la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare cumparare vinzare teren intravilan infogather infogather As dori sa aflu ce acte trebuie sa prezint la cumpararea unui teren intravilan,pe care urmeaza sa construiesc o casa?. De asemenea vinzatorul ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui teren van_allen78 van_allen78 Va salut.Maine ar trebui sa cumpar un teren de 40 de ari de la un vecin (un var secundar).A fost la notar si notarul a zis ca maine sa meregm ca sa facem ... (vezi toată discuția)
Cum se face intabularea... van_allen78 van_allen78 urmeaza sa finalizez in fata notarului un contract de VC a unui teren cumparat cu chitanta de mana.De fapt am inteles ca trebuie sa intabulez intai terenul pe ... (vezi toată discuția)