avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... CUMPARAREA UNUI TEREN
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

CUMPARAREA UNUI TEREN

Va salut.Maine ar trebui sa cumpar un teren de 40 de ari de la un vecin (un var secundar).A fost la notar si notarul a zis ca maine sa meregm ca sa facem tranzactia, DAAR..terenul e intabulat pe varul meu si pe sotia lui in anul 2000 , iar cadastrul e din 1994 , cand s a intabulat terenul pe tatal varului meu (masuratorile , desenul sau schita aferenta terenului facuta de topograf ,banuiesc ca asta e .. cadastrul, nu ? ). Trebuie chemat IAR topograful acum CAND CUMPAR EU TERENUL sau nu ? NU DE ALTA, DAR NU AM MAI CUMPARAT TERENURI PANA ACUM SI NU AS VREA SA MA TZEPUIESC...MAI ALES CA TERENUL IN CAUZA E LANGA AL MEU... MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 06:17, 22 Martie 2012
van_allen78 a scris:

terenul e intabulat pe varul meu si pe sotia lui in anul 2000 , iar cadastrul e din 1994 , cand s a intabulat terenul pe tatal varului meu (

Sustineti aspecte contradictorii
Initial sustineti ca terenul este intabulat pe varul meu si pe sotia lui in anul 2000 iar cadastrul e din 1984 cands a intabulat terenul pe tatal varului meu
Daca cadastrul este din 1984 proprietar fiind tatal varului dvs,pe cale de consecinta ,
varul dvs nu detine titlu de proprietate asupra terenului
Daca varul dvs nu detine calitatea de proprietar asupra terenului ,legal nu poate dispune tranzactionarea acestuia
Analizati cu multa atentie extrasul de carte funciara al terenului,pentru a constata proprietarul de drept al terenului
In temeiul art 41 din l nr 7/1996
Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuesc registrul cadastral de publicitate imobiliara
Notarul care incheie contractul de vanzare cumparare este cel care verifica in mod amanuntit cine este actualul proprietar al terenului.
Dumneavoastra trebuie sa verificati corespondenta dintre documentatia tehnica topografica ce a stat la baza intabularii terenului si situatia reala a terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie fara iesire? mia26maria mia26maria detin un teren intravilan de 10 ari dat cu legea 18, in 1991.Acum 3 ani l am intabulat, insa cel care a facut masuratorile, a trecut terenul doar jumatate din ... (vezi toată discuția)
Intabulari suprapuse musteataflorin musteataflorin Buna seara Am si eu o problema cu o intabulare a unui teren extravilat suprapus peste un teren vecin, efectiv suprapunerea este de max 49 cm ipotenuza (in ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren felisana felisana Buna ziua! As fi interesata de achizitionarea unui teren in suprafata de 5-10 ari. Nu am mai cumparat niciodata si as avea nevoie de niste ... (vezi toată discuția)