Am o garsoniera in proprietate la care mai am o boxa si o logie conform contractului de proprietate.
Problemele sunt legate de LOGIE, cum ar fi:
- nu am acces la logie deoarece deoarece vecinul care are si el acces la logie a incuiat-o (normal suntem 3 vecini care platim impozit pe aceasta logie );
- din constructia blocului aceasta logie nu avea ferestre, acest vecin a inchis logia cu geamuri : Problema mea e ca geamul de la bucatarie mea da in aceasta logie , deci nu mai am aerisire, tinand cont ca am aragaz in bucatarie;
- in aceasta logie acest vecin a depozitat tot felul de materiale: rafturi ca vase murdare, bicicleta, motorina, butoi cu varza murata, muraturi, scule, covoare murdare, cartofi, ceapa si multe altele (magazie, camara, boza cam tot ce nu-ti trebuie in casa zi de zi): Problema mea e ca miroase ingrozitor, daca deschid geamul de la bucatarie. In aceasta logie mai trec si tevile de gaz. Acest vecin "gospodar" si-a tras si o priza . Oare ce se intampla in caz de incendiu? Doamne fereste...
Ce as putea face sau ce trebuie sa fac sau unde trebuie sa ma adresez pt. a-mi obtine drepturile mele legale:
- acces in spatiul meu;
- deratizarea si igenizarea logiei;
- desfiintarea ferestrelor.
Am incercat sa vb. pe cale amiabila cu acest vecin, dar nu am cu cine. Am ajuns in momentul acesta sa apelez la lege.
Doresc articolele din lege, care sa defineasca ce inseamna logie,functionalitati si drepturi,si respectiv enumerarea organismelor statului la care sa depun reclamatii. . Daca trebuie, ma adresez si instantei.
Va multumesc.
L E G E nr.230/2007
privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
.......................
Art. 14. -Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea
sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decât aceea
de locuinta, în stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar
nu poate încalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate
comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15. -Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat
sa accepte accesul în apartamentul sau în spatiul sau al unui
delegat al asociatiei, atunci când este necesar sa se inspecteze, sa
se repare sau sa se înlocuiasca elemente din proprietatea comuna la
care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau
spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, când accesul se poate face
fara preaviz. Poate va foloseste in rezolvarea cazului.
Juridic...:-/.. nu putem spune ca ar avea.Definitia tehnica (constructii) ar fi: constructie tip LOGGIA =balcon / galerie inglobata in fatada unei cladiri, acoperita ,despartita de pereti laterali verticali (intregi sau perforati) pentru protectie meteorica(ploaie/zapada/soare)
Unele sunt delimitate vertical la limitele camerei/apartamentului,altele sunt comune pentru tot palierul(vezi hotelurile din statiuni mare/munte)
Probabil la dv. este pe lungimea celor 3 apartamente,fiind in proprietate indiviza.
Loja de la teatru este...sora mai mica a loggiei:giggle: