avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fereastra bucătăriei în balconul apartamentului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fereastra bucătăriei în balconul apartamentului vecin

Bloc construit în anii 60. Fereastra (dubla) de la bucătăria mea dă în balconul vecinului. Balconul vecinului are aprox. 6 metri lungime, într-o parte (în stânga) este ușa de acces pe balcon (din sufrageria apartamentului vecin) și doua ferestre, iar în cealaltă parte este fereastra dubla a bucătăriei mele (in dreapta, la capăt ). Prin construcție balconul era descoperit/deschis. In trecut (acum 35 de ani) vecinul a încercat sa închidă cu geam și cornier întregul balcon, obținând în acest sens autorizație de construcție (fara acordul meu) în care s-a omis (intenționat) prezenta ferestrei mele (în noul perete exterior, de sticla, nu era prevazuta nici o fereastra în partea mea, rezultând imposibilitatea de a aerisi bucătăria, iar amenințarea vecinului a fost: ori îți zidesti tu geamul pe dinăuntru ori ți-l zidesc eu pe dinafară - alta posibilitate de aerisire sau luminare naturală a bucătăriei nu mai există) . M-am opus și am acționat în instanta obținând desființarea autorizației de construcție, instanta hotărând obligația lui de a muta glasvandul (peretele de sticla al balconului) în dreptul peretelui dintre apartamente și obligația mea de a permite accesul lui la spațiul de pe balcon de sub nivelul ferestrei mele (la întrebarea judecătorului ce vrea sa facă în bucatica aceea a zis ca vrea sa pună acolo niște borcane cu murături sau un butoi cu varza la murat) . Între timp vecinul a executat un podeț de tabla exact la nivelul pervazului meu (apa de la ploaie sta sau se scurge spre geamul meu) iar în glasvandul despărțitor (pe care l-a amplasat cu aprox 15 cm mai spre geamul meu fata de peretele dintre apartamente, cum hotărâse instanta) a prevazut fereastra și de multe ori pe zi iese și matura tabla, o perioada a pus ghivece de flori pe care le uda de câteva ori pe zi (uneori în ținută sumară, respectiv chiloți), sau îmi împingea lucrurile pe care le aveam pe pervaz ( de ex. oala cu ciorbă pusa la răcit ). Ce pot face ca să înceteze acest calvar care durează de 50 de ani? (in prezent am intentat proces, am procedat la o expertiza și întâmplarea sau ghinionul a făcut ca expert sa fie inginerul care a construit blocul, iar în expertiza scrie ca balconul este proprietatea integrala a vecinului, referitor la deschidere în glasvandul despărțitor nu exista prevederi legale, deci e în regula, poate fi transparent, cu vedere în bucătăria mea, abaterea de 15 cm spre geam este datorata unei grinzi (care nu se vede) și este nesemnificativa, iar podetul de tabla nu îmi optureaza lumina, deci și acela este în regulă). Notă : probleme de aceeași natură au fost la multe alte apartamente din bloc sau grupul de blocuri identice din cvartal. (unii s-au înțeles, alții au ajuns și la altercații)
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
giulia1973, utilizator

Alte discuții în legătură

Geam catre curtea mea nzamfir nzamfir Buna ziua, Va scriu cu scopul de a ma ajuta intr-o problema delicata, pe care am incercat sa o rezolv pe cale amiabila, insa nu s-a putut. In urma cu 6 ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie in baza unui titlu executoriu emis de un executor giulia1973 giulia1973 Poprire pensie in baza unui titlu executoriu emis de un executor, (titlu executoriu care are ca obiect in proportie de 95% onorariul respectivului ... (vezi toată discuția)
Desființare zid dintre bucătărie și balcon Ioana402 Ioana402 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament într-un bloc vechi și ne-am apucat de renovări. Bucătăria nu are geam, geamul de la bucătărie fiind de ... (vezi toată discuția)