avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... geam catre curtea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

geam catre curtea mea

Buna ziua,

Va scriu cu scopul de a ma ajuta intr-o problema delicata, pe care am incercat sa o rezolv pe cale amiabila, insa nu s-a putut.
In urma cu 6 luni am cumparat un apartament la parterul unui bloc, cumparand in acelasi timp si curtea aferenta apartamentului cu 2 contracte de vanzare-cumparare diferite (unul pentru apartament, altul pentru curte). Separatia intre curtea mea si domeniul vecinului, este un perete din propria casa a vecinului, perete care are un geam, respectiv cel de la bucatarie care da direct in curtea mea, la o distanta de 1,5m de sol. Aerisirea din bucatarie o face fara nicio problema la mine in curte, de la dumnealui din casa poate oricand veni cineva la mine in curte pe acel geam fara nici cel mai mic efort. Am un discomfort total cu acel geam, in primul rand din punct de vedere al sigurantei, in al doilea rand din punct de vedere al galagiei atunci cand el este larg deschis si in al treilea rand-toata aerisirea din bucatarie se face in curtea mea care nu are mai mult de 50m2. Am incercat sa invoc art 611-612 din codul civil, rugandu-i sa-si puna un geam mat care nu se poate deschide larg spre curte, insa nu am obtinut decat sfidare.
Mentionez ca proprietarul care a construit blocul in care eu locuiesc si de la care am cumparat si curtea aferenta apartamentului, are toate autorizatiile de constructie legale necesare pe care le-am studiat cu avocatul meu in momentul in care am cumparat.
In ce masura sunt indreptatita sa le cer sa-si inchida geamul, atat timp cat este geamul de la bucataria lor?
In ce masura sunt indreptatita sa construiesc un alt zid in fata geamului lor (pentru a impiedica vederea spre curtea mea si propagarea mirosurilor), zid care ar fi situat intru totul pe proprietatea mea?

Va multumesc anticipat,
LB
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 22:22, 5 August 2010
La data cumpararii terenului, pe care dvs urma sa-l folositi ca si curte, ati cunoscut amplasarea locuintei vecinului, a ferestrei acestuia, etc. si totusi ati cumparat ...
A fost vointa dvs.
Casa vecinului , este mai de mult construita, cu un proiect de constructie, in functie de vointa si nevoile sale..
NU cred ca poate sa fie obligat sa-si modifice ceva la propria casa, sa faca unele cheltuieli inutile, dupa placul proaspetilor vecini..
Nici nu puteti sa inaltati un zid in fata ferestrei sale, pentru ca trebuie sa tineti cont de scopul ferestrei lor : sa patrunda lumina zilei..
Chestia cu aerisirea bucatariei vecinului , in curtea dvs. - am putea glumi - ar fi o metoda : sa isi mute casa,mai departe, dar nu se poate. In apartamentele de bloc, tot asa vin mirosurile de mancare, incat pot sa stiu ce mancaruri mananca vecinii de la fiecare etaj.:)
Va inteleg dar...spuneati in mesaj ca v-ati consultat cu un avocat, probabil v-a dat informatiile utile.
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
ContSters122901, utilizator
ar fi util sa luati legatura cu un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fereastra bucătăriei în balconul apartamentului vecin giulia1973 giulia1973 Bloc construit în anii 60. Fereastra (dubla) de la bucătăria mea dă în balconul vecinului. Balconul vecinului are aprox. 6 metri lungime, într-o parte ... (vezi toată discuția)
Bună ziua .m-am mutat intr-un bloc de 4 etaje ,apartamentul ... Sonia adam1980 Sonia adam1980 Bună ziua .M-am mutat intr-un bloc de 4 etaje ,apartamentul meu fiind situat la etajul 2,aerisirea din coloana este obturația și toate mirosurile îmi vin ... (vezi toată discuția)
Sufragerie transformata in bucatarie si mirosul este la vecin air-is air-is Buna ziua, Locuiesc intr-un ap cu 2 camere bloc nou, vecinii de sub mine au facut cateva modificari apartamentului, mai exact sufrageria au transformat o in ... (vezi toată discuția)