avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fereastra scara blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fereastra scara blocului

Scara blocului in care locuiesc este dotata cu geamuri care nu se deschid, din sticla groasa, opaca, intrucat aceste geamuri sunt situate catre ferestrele apartamentelor, blocul avand forma de U. In anii trecuti, la etajul 4, acolo unde este situat si apartamentul meu, un locatar a facut unele modificari, in sensul ca sticla pe care o avea blocul din constructie a fost inlocuita cu un geam termopan, care sta vesnic deschis. Acest geam a devenit deranjant prin faptul ca intimitatea mea este compromisa, fiind deschis chiar catre bucataria apartamentului meu, la o distanta foarte mica de aceasta, cu atat mai mult cu cat vecina respectiva sta mereu pe casa scarii pentru a asculta discutiile mele private si a privi in apartamentul meu de pe acest geam.
Avand in vedere ca fereastra respectiva a fost facuta doar din dorinta de a spiona vecinii si mai ales ca ea nu a fost prevazuta in proiectul blocului, va rog sa ma ajutati, spunandu-mi daca exista vreo lege care sa ma ajute si daca da, cui trebuie sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: adnppvc , utilizator 08:24, 2 Iulie 2016


1-Faceti afirmatii contradictorii
Initial afirmati
Scara blocului in care locuiesc este dotata cu geamuri care nu se deschid, din sticla groasa, opaca,

ulterior reveniti cu precizarea
Avand in vedere ca fereastra respectiva a fost facuta doar din dorinta de a spiona vecinii si mai ales ca ea nu a fost prevazuta in proiectul blocului,
,concret noi ce sa intelegem ca toate geamurile situate catre ferestrele apartamentelor ,blocul avand forma de U ,au fost intradins proiectate si construite cu scopul de a facilita ascultarea discutiilor private si a privi in apartamente ?
geamurile respective au fost proiectate si construite pentru a asigura iluminarea pe timpul zilei a partii comune de condominiu
Daca dv doriti sa restrictionati vederea curiosilor puteti aplica pe geamul respectiv folie speciala
2-Referitor la interesul vecinilor de a spiona ,a asculta si a trage cu ochiul,in primul rand tine de respect si de bun simt-daca aceste calitati exista la persoanele in cauza
Exista dispozitie in vigoare prevazuta si garantata de Legea Fundamentala

=ARTICOLUL 26Viaţa intimă, familială şi privată
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.



Imi pare rau ca s-a inteles gresit. Din constructie, ferestrele de pe casa scarii au fost cu sticla opaca, fara a se putea deschide. Ulterior, pe etajul meu a fost modificata fereastra, in sensul ca a fost inlocuita cu termopan care se deschide, ceea ce a generat problemele expuse anterior. Vara nu se poate sta cu fereastra inchisa, cu folie aplicata.
Daca a fost executata modificare fata de proiectul initial si dv sunteti singurul care aveti de suferit ca urmare a faptului ca fereastra respectiva are vedere catre apartamentul dv,discutati cu presedintele de asociatie de proprietari,clarificati cine a dat acordul pentru inlocuirea ferestrei originale,eventual propuneti blocarea ferestrei respective
Probabil ca inlocuirea ferestrei originale fixe a fost motivata de necesitatea asigurarii aerisirii etajului
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. ... andreea04de andreea04de Buna ziua, Am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. Pe unul din peretii apartamentului am doua geamuri (existente in planul apartamentului), dar ... (vezi toată discuția)
Geam pe balcon pentru iluminat casa scarii Maria_0022 Maria_0022 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: geamul de iluminare pentru casa scarii este pe balconul meu. \"geamul\" respectiv este format din doua randuri de ... (vezi toată discuția)
Autorizaþie schimbare geamuri? ethel ethel Bună seara, Dacă cineva îşi schimbă geamurile clasice cu geamuri termopan, în cazul în care mărimea termopanului corespunde mărimii geamurilor ... (vezi toată discuția)