avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Geam pe balcon pentru iluminat casa scarii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Geam pe balcon pentru iluminat casa scarii

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: geamul de iluminare pentru casa scarii este pe balconul meu.

"geamul" respectiv este format din doua randuri de caramida de sticla cu model (vechi si destul de opac) - nu se deschide pentru aerisire.
Totul este asa de cand s-a construit blocul - nu a fost modificat nimic.

Pe casa scarii urmeaza un locas unde nu e nimic inafara de un rand de usi cu sticla la fel de veche (geamul nu este expus pentru trecatori).

In repetate randuri vecinii mi-au reprosat ca este intuneric pe casa scarii "ca la etajele superioare este lumina dar la etajul nostru nu".
Le-am explicat ca la etajele superioare este un geam din sticla normala de 3 ori mai inalt si i-am invitat sa vada cum este sticla din balcon la mine. Invitatie pe care nimeni nu a vrut sa o onoreze.

Problema e ca as vrea sa imi inchid balconul (cum au majoritate din bloc deja inchis) iar vecinii mi-au sarit in cap cum ca "sunt reguli, ca nu fac ce vreau eu, ca este o comunitate etc". Totul din cauza "geamului" respectiv.

Tin sa mentionez, cum le-am spus si lor, ca nu intentionez sa acopar geamul iar balconul il inchid cu geamuri din termopan. Se va mai diminua din lumina - dar nu o sa fie mare diferenta.
M-am oferit si sa schimb pe cheltuiala mea caramida aia din sticla cu un geam normal sa treaca lumina prin el.

Au vri-un drept sa imi interzica sa imi inchid balconul? Sunt justificate pretentiile lor?
M-au "amenintat" ca imi trebuie autorizatie de constructie. Le-am spus ca din ce stiu este suficienta doar o notificare la primarie pentru modernizarea balconului.

Efectiv nu pot sa folosesc 1.5m din balcon pentru un geam 85% opac. Nu pot sa pun o masa / ceva flori nimic in fata lui ca se plang vecinii la administratie.

Alte discuții în legătură

Intrebare geam uscatorie palier ferante ferante Buna ziua. Ma adresez pe acest forum in speranta ca voi afla raspunsul la o intrebare. Situatia este urmatoarea. Am achizitionat un apartament ce are ... (vezi toată discuția)
La cati metri de podea se construieste geamul? cosminmir cosminmir Buna seara, Am inteles ca fereastra de la o casa ce are vedere in curtea vecinului trebuie construita la o anumita distanta fata de baza casei si geamul ... (vezi toată discuția)
Fereastra scara blocului adnppvc adnppvc Scara blocului in care locuiesc este dotata cu geamuri care nu se deschid, din sticla groasa, opaca, intrucat aceste geamuri sunt situate catre ferestrele ... (vezi toată discuția)