avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot plati asigurari sociale (pensie) in plus fata de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot plati asigurari sociale (pensie) in plus fata de cat se retine din salariu in prezent?

Sun bugetar si lunar mi se retine din salariu o suma reprezentand asigurarile sociale (contributia pentru pensie).
Doresc sa stiu daca pot plati mai mult decat atat, spre exemplu daca pot plati sa zicem echivalentul a inca 4 ore lucrate zilnic, in asa fel incat la pensie vechimea sa fie inca 6 luni la fiecare an lucrat.

As vrea sa stiu si daca mai este posibil sa platesc retroactiv conform OUG 94/2010 (pentru perioada 2004-2007) contributia la asigurari sociale, in asa fel incat sa maresc vechimea in munca in sensul vechimii luate in calcul la pensionare.
Cel mai recent răspuns: MI_R , utilizator 20:42, 7 Iunie 2013
Da va puteti face o pensie privata la orice banca doriti, mi se pare ca tocmai a iesit Pilonul III pentru pensii private,prin banci. In legatura cu plata retroactiva, nu stiu daca se poate.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
mariana60, utilizator
1. - Puteti sa incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii.
- Contributia lunara minima este de 244 lei.
- Nu se poate plati retroactiv ci numai de la data incheierii contractului si numai pe ceol mult 12 luni in avans.

2. Dar plata acestei contributii nu va mareste stagiul de cotizare (daca aveti in acelasi timp si un contract individual de munca), va mareste numai punctajul adica veti avea o pensie mai mare.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pt lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de pensie la batranete? gabitza1980 gabitza1980 Buna dimineata.Ce poate face o persoana ca la batranete sa poata lua pensie in conditiile in care momentan nu munceste cu contract de munca mentionez ca are ... (vezi toată discuția)
Intrebare: pilonul 2 de pensii privat ne scade pensia de stat ? livvv livvv Buna ziua, Am o nelamurire legata de calculul punctului de pensie . In cazul meu sunt angajat ca operator productie intr-o fabrica si contribui atat la ... (vezi toată discuția)
Completare / suplimentare cas, cass, somaj prin depunere directa (numerar / virament) DanChirila DanChirila Exista posibilitatea de completare a contributiilor la cele 3 categorii enumerate in conditiile in care respectiva persoana este angajata cu contract de munca ... (vezi toată discuția)