avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Atac cibernetic - caut o directie
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Atac cibernetic - caut o directie

Buna ziua,

De mai bine de 48 de ore suntem tinta unui atac cibernetic de tip ddos (Distributed Denial of Service - este un tip de agresiune prin care se urmăreşte blocarea accesului la un sistem, sau la un serviciu oferit de acesta, prin epuizarea unei resurse alocate sistemului sau serviciului respectiv).
Practic atacatorul a infectat <cumva> un numar de computere, a patruns illegal in sistem si le redirectioneaza catre serverul nostru blocand astfel functionalitatea tuturor websiturilor noastre de pe acest server (avem 11 in total).
Providerul serviciului de hosting este din Germania si am primit de la acesta logul complet cu toate adresele IP de la ultimul atac iar dis de dimineata am inceput personal raportarea lor , manual , pe fiecare in parte. Informatiile folositoare nu inceteaza sa apara, au fost gasite inclusiv adrese de calculatoare de la departamentul de aparare din USA, adrese de la guvernul britanic, alea unor universitati de renume si lista continua (in 14 ore de cautat am ajuns la circa 10% din lista) si voi merge pana la capat.
Deasemenea am descoperit emailul oficial atacatorului, asteptam raspuns sper favorabil de la inca doua websituri unde acesta "isi face veacul" sper ca in decursul zilelor viitoare cand voi finaliza si intreaga lista.
As dori sa primesc o recomandare legata de viitoarea mea actiune dupa ce adresa calculatorului sau va fi aflata: sa fac o plangere la politie si/sau sa depun o plangere penala impotriva providerului de internet in cazul in care acesta refuza sa imi dea detaliile private despre atacator ? Sau , ce solutie imi recomandati ?
Atacurile de tip ddos pot fii foarte usor eliminate ... daca serverul este configurat corespunzator ... personal am un mic datacenter tot in Germania atacurile de acest tip mai ales daca este linux se poate rezolva foarte usor ... intrebarea este serverele (VPS) ul dumneavoastra are sau nu toate elementele de securitate, providerul nu va va ajuta deoarece mai mult ca sigur este un server unmanagment ... cautati un IT-st care sa va rezolve problema ... se poate rezolva relativ usor. Din propria experienta spun ca cu raportarea nu veti face mare lucru....

Plangere puteti face dar nu veti gasi autorul in veci asta vo spun 100% ... ca inginer IT va spun ca majoritatea atacurilor analizate de mine au fost date cu IP-uri false care te induceau in erroare ca sa il prinzi este necesar sa il urmaresti cand te ataca daca te ataca cineva cu cunostinte in domeniu ajunge sa treaca prin 10 servere + unh hotpoint si tu nul gasesti ca o sa dai de o cafenea sau parc.
Potejativa Linuxul cu soft este gratuit si elimina atacurile de tip ddos si gata!
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
Burghardt Norbert,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atact ddos demonel demonel salutare, lucrez in mediul it si de vreo 3 saptamani sunt victima unor atacuri de tip ddos. siteurile sunt cu continut adult(filme embed - sunt pt distributie ... (vezi toată discuția)
''daramare'' website Christoff Christoff buna ziua, cineva mi-a \\"daramat\\" site-ul, am o banuiala clara despre cine este vorba. Spun \\"banuiala clara\\" pentru ca nu am dovezi materiale(omul are ... (vezi toată discuția)
Demersuri aflare posesor ip mauricius mauricius as dori niste lamuriri: 1. sa zicem ca postezi un mesaj la o stire de presa online(decent) dar acid la adresa unui director de institutie. Nu se cere adresa ... (vezi toată discuția)