avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli cu intretinerea pentru S.C. care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli cu intretinerea pentru S.C. care functioneaza in apartament

Buna ziua,

Societatea comerciala pe care o reprezint, mai precis un studio de gimnastica pilates pentru femei, functioneaza din 01.08.2012,intr-un bloc de locuinte din Bucuresti, sector 2. In bloc mai functioneaza doua firme.
Incepand din ianuarie anul acesta, la cheltuielile cu intretinerea ni s-au mai adaugat , suplimentar,250 lei lunar( valabil pt. toate cele trei S.C. care functioneaza in bloc) , sub numele de "cheltuieli fixe". Cand am cerut explicatii ni s-a spus ca s-a dat o lege prin care Societatile Comerciale care functioneaza in blocuri de locuinte sunt obligate sa plateasca o suma in plus, lunar, daca nu proprietarii pot inceta acordul de functionare a acesteia in imobilul respectiv.
As vrea sa stiu daca exista intr-adevar aceasta lege si ce presupune ea,(am cautat-o pe net dar nu am gasit nimic).... nu mi s-au dat mai multe informatii din partea administratiei blocului, doar ca trebuie sa ne conformam cu asta sau plecam.

Multumesc, orice raspuns imi va fi de mare ajutor!
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa indice concret temeiul legal al impunerii
Obligatiile locatarului sunt concret negociate si asumate in contractul de locatiune ,eventual actele aditionale parte integranta la acesta
In mod normal, daca imobilul are asemenea ”spatii comerciale” special proiectate, nu cred ca trebuie sa va ingrijorati, iar taxa ”cheltuielie fixe” sunt o gogorita a as. prop. izvorate din ”putzul gandirii” unui ciuciubat din conducerea as. prop. Asa ceva nu se poate! Nu s-a dat nici-o lege in asa sens - si asa avem prea multe taxe pe care tot romanul trebuie sa le achite.
Daca activitatea dvs. se desfasoara intr-un spatiu provenit dintr-u apartament, probabil la parterul imobilului, trebuie sa discutati cu proprietarul spatiului. Acesta, la inceputul activitatii dvs. a obtinut un acord de principiu fiindu-va necesar la ORC. Ei, acest acord nu poate fi retras asa cum crede fiecare, insa proprietarul spatiului trebuie sa incheie cu as. prop. o conventie de plata privind cheltuielie la as. de prop., conventie aprobata de com. executiv a as. prop.
Rog sa lecturati art. 37 din H.G. nr. 1588/2007 - Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea as. prop. (M.Of. Patrea I nr. 43 din 18/01/2008).
Sigur, pana la urma o sa trebuiasca sa ”dati la pace” cu as. prop. Depinde de conditiile locale, daca intrarea in spatiu se face din exterior sau pe aceeasi intrare cu proprietarii, depinde si de nr. de clienti pe care ii aveti zilnic, etc. Cum spuneam, multe depind de proprietarul spatiului si este absolut necesa sa incheiati un asemenea document ca sa aveti liniste.
La Documente utile, gasiti un model de conventie pe care il adaptati la conditiile concrete.
@Loredana_1979

Daca vi s-a dat un asemenea raspuns evaziv, e musai ca pentru banii care vi se cer sa va fie aratat si actul normativ la care se face referire.
Altfel aceasta suma ceruta fara a exista o conventie intre dv, ca reprezentant al SC si asociatie este un abuz si va sfatuiesc sa nu o platiti pana cand nu vi se justifica baza legala si componenta sumei (ce reprezinta ea anume si ce se plateste din ea).
daca tot se vb despre asta...va rog sa-mi spuneti si mie ce au de platit cei cu spatiile comerciale de la parterul blocului si daca gasesc undeva un model de contract care se incheie intre asociatia de proprietari si cei cu spatiile comerciale? si daca spatiile sunt inchiraiate...cu cine se semneaza contractul cu proprietarul spatiului sau cu cel care il are inchiriat? am la parterul unui bloc trei spatii: unul magazin alimentar,altul mag.de haine si un spatiu este liber ...toate sunt ale constructorului dar cel gol a ramas a lui si celelalte doua le-a inchiriat...ce cheltuieli trebuie sa achite la asociatie fiecare? si in bloc este un apartament facut cabinet de stomatologie...va multumsc anticipat
Fiecare din aceste spatii cu alte destinatie decat locuinte trebuie sa participe, la fel ca proprietarii de apartamente, la cheltuielile gestionate de asociatie, conform legislatiei.
Pe consumatori suporta fiecare ceea ce consuma conform aparatelor ce inregistreaza consumul prin diferenta de index de la o luna la alta.
Pe cota indiviza vor suporta cheltuielile cu personalul (salarii, indemnizatii), cheltuieli cu intretinerea si repartia proprietatii comune (subsol, terase...)...
Unii care au acces sau folosesc liftul vor suporta si cheltuielile de intretinere sau consumul de energie electrica cu liftul...
Daca au acces prin casa scarii vor plati si materiale de curatenie si alte cheltuieli ale sacrii, iar daca au intrare separata nu vor participa la aceste cheltuieli.
Pentru baner, afis publicitar, firma luminoasa vor plati luat la asociatie o suma negociata.
Daca au acces pe casa scarii vor plati lunar pentru un anumit numar de persoane anumite costuri.

Toate acestea se pot stabili printr-o conventie intre asociatie si proprietarul, utilizatorul spatiului respectiv conform art. 37 din HG 1588/2007

Alte discuții în legătură

Buna seara. detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui ... Ciobanu Eugen Ciobanu Eugen Buna seara. Detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui bloc. In acest bloc spatiile comerciale nu sunt pe aceiasi parte cu intrarea in casa scarii, ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial la parterul blocului sarah sarah am un spatiu comercial la parterul unui bloc cu 10 etaje cu intrare separata ,iar asociatia ma obliga sa platesc toate cotele de intretinere inclusiv interfon ... (vezi toată discuția)
Lift steiner_ahnrcs steiner_ahnrcs Suntem un ONG. Asociatia Handicapatilor Neuromotor Resita(www.ahncs.eu) Sediul nostru este propritatea Asociatiei intrr-un bloc cu 10 nivele. Intrarea in ... (vezi toată discuția)