avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatiu comercial la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatiu comercial la parterul blocului

am un spatiu comercial la parterul unui bloc cu 10 etaje cu intrare separata ,iar asociatia ma obliga sa platesc toate cotele de intretinere inclusiv interfon ,lift,femeia de servici ,lumina pe scara , noi neavand tangenta cu scara blocului.ma poate ajuta cineva?#-o
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:15, 16 Ianuarie 2010
Daca spatiul comercial este intr-un apartament de bloc, atunci trebuie sa platiti toate cheltuielile.
Daca nu exista o decizie prin care persoanlele care locuiesc in apartamentele de la parter sa fie scutite la energia electrica a liftului, atunci trebuie sa achitati si acea parte care, oricum, revine in jur de 1-2 lei.
nu este intr-un apartament este spatiu comercial de 200 m
Solutia legala este sa incheiati o conventie cu asociatia de proprietari asa cum prevede legea 230/2007 si normele de aplicare pe care le puteti studia pe aceasta pagina
www.avocatnet.ro/content/for...
Prin aceasta conventie se stabilesc cotele dv lunare, modul de participare la fondurile asociatiei, etc.
In acest caz, din punctul meu de vedere, nu aveti treaba cu liftul, energia electrica de pe scara si femeie de serviciu.
Dvs. ar trebui sa platiti doar consumul de apa, daca alimentarea se face prin conductele blocului, si reparatiile la instalatia de alimentare cu apa, atunci cand este reparata, modernizata.
Totusi, exista posibilitatea sa contribuiti si la plata salariului femeii de serviciu, daca aceasta matura trotoarul din fata magazinului dvs.
Discutii pe aceasta tema au mai fost pe forum. Deci incercati sa dati o cautare personalizata aici pe forum si aflati mai multe informatii.
Asa cum ati fost sfatuit mai sus, este necesar sa aveti un acord de principiu dat de as. prop., apoi o conventie de plata in care sunt prevazute drepuri si obligatii (se mai si negociaza). Sigur ca pretentiile cu liftul, energia electrica... mi se par exagerari ale as. prop. Trebuie sa purtati discutii si poate mai cedeaza unii sau altii...
Saptamana viitoare am sa incerc sa postez niste materiale ajutatoare pe aceasta tema.

Alte discuții în legătură

Buna seara. detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui ... Ciobanu Eugen Ciobanu Eugen Buna seara. Detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui bloc. In acest bloc spatiile comerciale nu sunt pe aceiasi parte cu intrarea in casa scarii, ... (vezi toată discuția)
Spatiile comerciale de la parterul blocurilor caragiu caragiu Doresc sa aflu la ce cheltuieli din cadrul asociatiei de proprietari sunt obligati sa participe detinatorii de spatii comerciale de la parterul ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere ascensor pentru garaje si spatiu comercial olticris olticris La parterul blocului exista un spatiu comercial avand o cota indiviza conform foii de avere din cartea funciara colectiva. Cheltuiala cu intretinerea lunara a ... (vezi toată discuția)