avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatiu comercial la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatiu comercial la parterul blocului

am un spatiu comercial la parterul unui bloc cu 10 etaje cu intrare separata ,iar asociatia ma obliga sa platesc toate cotele de intretinere inclusiv interfon ,lift,femeia de servici ,lumina pe scara , noi neavand tangenta cu scara blocului.ma poate ajuta cineva?#-o
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:15, 16 Ianuarie 2010
Mai concret, cu sau fara acea conventie, o firma care functioneaza la parterul unui bloc, in spatiu comercial prin constructie trebuie sa plateasca:
- tot ce consuma: apa, energie electrica, agent termic, gaz, etc. direct la furnizor, daca acestea sunt contorizate separat si are contracte cu furnizorii sau la asociatie.
- cota de cheltuieli pentru intretinerea si reparatia suprafetelor si instalatiilor comune (terase, pereti exteriori, subsol, conducte de alimentare, canalizare, etc). Acestea se platesc proportional cu cota indiviza (functie de suprafata utila).
- cota de cheltuieli de administrare: cheltuieli salariale si asimilate salariilor (presedinte, administrator, casier, contabil, cenzor, instalator...), cheltuieli cu rechizitete, materialele consumabile, gospodaresti, expertize, taxe timbru, onorarii avocati...
- alte sume fixe sau procentuale, dupa situatie.

Cheltuielile de la primul punct sunt variabile de la luna la luna in functie de cat consumati indiferent ca se achita la furnizor sau la asociatie.
Cheltuielile de la celelalte puncte pot fi variabile prin repartizarea lunara a cheltuielilor pe asociatie in acelasi mod cum se repartizeaza proprietarilor de apartamente (eventual fara a participa la unele, ca liftul, curatenia pe scari) sau pot fi prevazute in acea conventie ca o suma fixa lunar.
Conventia poate sa se incheie avand ca baza de calcul a sumei lunare media cotelor pe anul anterior sau costul pe metru patrat pe asociatie (bloc, scara).
Cuantumul acestora se poate stabili prin intelegere, negociere intre parti si se poate modifica de comun acord anual.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui ... Ciobanu Eugen Ciobanu Eugen Buna seara. Detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui bloc. In acest bloc spatiile comerciale nu sunt pe aceiasi parte cu intrarea in casa scarii, ... (vezi toată discuția)
Spatiile comerciale de la parterul blocurilor caragiu caragiu Doresc sa aflu la ce cheltuieli din cadrul asociatiei de proprietari sunt obligati sa participe detinatorii de spatii comerciale de la parterul ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere ascensor pentru garaje si spatiu comercial olticris olticris La parterul blocului exista un spatiu comercial avand o cota indiviza conform foii de avere din cartea funciara colectiva. Cheltuiala cu intretinerea lunara a ... (vezi toată discuția)