avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de la stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de la stat

buna.am si eu o intrebare.daca platesc la casa de pensii 12 luni inainte de nastere ,primesc indemnizatia pentru copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 7 Martie 2009
Cele 12 luni pot fi constituite, integral, din perioada in care ati realizat stagii de cotizare, in urma incheierii unui contract de asigurare sociala cu casa teritoriala de pensii.

Cel putin asa prevede art. 1, alin. (2) din O.U.G. 148/2005, pe care o puteti vizualiza in sectiunea "legislatie".
trebuie platit 12 luni premergatoare datei nasterii copilului si nu numai la casa de pensii ci si la casa de asig de sanatate.
tin sa mentionez ca nu am fost angajata.nu am am venituri,iar la sanatate nu am platit sunt coasigurata.am doar contractcu casa de asigurari
Conditia de a beneficia de indemnizatia pentru CIC este ca : in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Faptul ca aveti incheiat un contract de asigurare cu Casa de pensii nu va ajuta la acordarea acestei indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa alonso_first_one alonso_first_one Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - as putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? gyuly_11 gyuly_11 Buna ziua, am deschis o intreprindere individuala, in sect.4, si ma intereseaza cum se procedeaza, daca trebuie sa fac contract individual cu CASS si la ce ... (vezi toată discuția)
Plata individuala asigurari elenabad elenabad buna dimineata va rog daca ma puteti ajuta cu raspunsul la urmatoarea problema: dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 2 ani imi voi da ... (vezi toată discuția)