avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa platita de 2 ori!!! E normal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa platita de 2 ori!!! E normal?

De 5 ani detin o garsoniera intr-un bloc,care a fost lasata in grija unei rude,pt ca eu am fost plecat din tara.Apometrul din garsoniera a inregistrat 27m3 de apa de acum 5 ani(255m3) pana in prezent(282m3) iar indexul nu a fost declarat niciodata la asociatia de proprietari.Eu in aceasta perioada am fost trecut cu 0 persoane la asocialtie.Acum cand am dus indexul actual administratorul spune ca trebuie sa platesc cei 27m3 in plus de pe apometru!Acea apa consumata a trecut si prin apometrul principal de scara si a fost trecuta la pierderi.Pierderile au fost impartite la ceilalti locatari din bloc in mod egal si apa a fost platita.Este normal sa mai platesc si eu o data acea apa (care a fost o data platita de vecini)?Administratorul zice ca trebuie sa platesc.Deci acea apa a fost platita o data de vecini administratorului,care a achitat-o catre firma de distributie a apei(Apa Serv),iar acum banii care ii dau eu pe aceeasi apa in buzunarul cui ajung?Astept niste lamuriri de la d-voastra.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:52, 8 Iunie 2013
Daca achitati dv contravaloarea acelor metri cubi atunci administratorul va trebui sa scada acea suma locatarilor . Astfel va regla .
pierderile platite de dvstra vor fi scazute din pierderile luni urmatoare, deci se va lua cu 27 mc pierderi mai putin (inclusiv dvstra ve-ti beneficia )

Deci ati fost plecat, insa cineva (in casa dvs.) a consumat 27 mc de apa care nu au fost declarati ca si consumati la as. prop., deci dvs. nu ati platit nimic pentru ca c/val celor 27 mc din cauza ca i-au achitat vecinii dvs. pentru a ”inchide” factura/facturile. De fapt cred ca acest lucru l-ati inteles de la inceput. Ei bine, prin trecerea celor 27 mc in contul dvs. pe lista de plata actuala nu se face altceva decat indreptarea lucrurilor, adica cel care a consumat trebuie sa plateasca.
Cu suma achitata de dvs. acum (atentie, fara dobanda si penalizari pentru plata cu intarziere), asociatia achita ultima factura de apa, adica vecinii dvs. platesc cu 27 mc mai putin. Banii merg in buzunarul firmei distribuitoare de apa-canal, nu va faceti griji ca administratorul ii baga in buzunarul propriu. Faza este ca administratorul trebuia sa va lamureasca din prima cum sta treaba cu buzunarele si cum se face o regularizare. Pe unde ati fost dvs. cum se procedeaza cand nu declari un consum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarif apa rece elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare index apa bytzu007 bytzu007 Buna ziua, ma aflu intr-o situatie delicata si am nevoie de sfatul dumneavoastra. Din anumite motive indexul pentru apa rece nu a fost declarat timp de un an ... (vezi toată discuția)
Asociatia propietari incarca facrtura utilitati Maximorom Maximorom Cum contest factura utilitati daca asociatia incarca factura apa calda? Mentionez ca in bloc sunt doar 2 apartamemte fara centrala termica de apartamemt. Eu si ... (vezi toată discuția)