Cum contest factura utilitati daca asociatia incarca factura apa calda? Mentionez ca in bloc sunt doar 2 apartamemte fara centrala termica de apartamemt. Eu si inaca cineva care nu locueste de aproape 10 ani . Dar lunar imi imcarca factura la apa calda cu 7..8..9 mc. Desi eu declar corect indexul,asociatia face corectie fata de contorul din bloc. Am aflat ca a fost o teava sparta acum cateva luni in subsol si eu banuiesc ca imi incarca lunar aceasta corectie pt a recupera pierderile suferite atunci. (Explicatia data de administrator este ca apare diferenta fata de ce declar eu si contor bloc. Dar nu e adevarat. Banuiesc ca imi incarca lunar acea corectie pana acopera pierderea suferita la acea avarie). Cum pot contesta, demonstra ...ca acea corectie nu imi apartine ...ca indexul meu e corect declarat si imi incarca factura cu acea corectie ce nu imi apartine?
In temeiul disp art 10 L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru sumele impuse la intretinere
Suplimentul diferenta intre factura si total index comunicati de catre consumatori se repartizeaza prin mai multe variante de calcul,variante de calcul care nu sunt perfecte ,fiecare are dezavantajele ei
Eu, ca administrator ma confrunt aproape in fiecare luna cu asa ceva.
Din cate inteleg, de fapt, doar dumneata consumi apa calda din sistemul centralizat. Ei, daca este asa, de ce nu aveti grija de instalatie? Daca asteptati sa vina asociatia sa va depisteze pierderile, atunci o sa asteptati mult si bine. Adevarul este ca si administratorul trebuia sa se sesizeze ca "ceva este putred in Danemarca" - ori este o teava sparta, ori cineva, dintre cei debransati, se mai infrupta din bunul dvs. ...
Faceti un calcul - cu cate pierderi ati achitat pana acum, ati fi inlocuit toata teava cu una noua din pexal, ca doar numai dvs. consumati apa calda! Incercati si varianta aceasta, depinde si de etajul la care sunteti cu apartamentul...
Succes!