avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia propietari incarca facrtura utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia propietari incarca facrtura utilitati

Cum contest factura utilitati daca asociatia incarca factura apa calda? Mentionez ca in bloc sunt doar 2 apartamemte fara centrala termica de apartamemt. Eu si inaca cineva care nu locueste de aproape 10 ani . Dar lunar imi imcarca factura la apa calda cu 7..8..9 mc. Desi eu declar corect indexul,asociatia face corectie fata de contorul din bloc. Am aflat ca a fost o teava sparta acum cateva luni in subsol si eu banuiesc ca imi incarca lunar aceasta corectie pt a recupera pierderile suferite atunci. (Explicatia data de administrator este ca apare diferenta fata de ce declar eu si contor bloc. Dar nu e adevarat. Banuiesc ca imi incarca lunar acea corectie pana acopera pierderea suferita la acea avarie). Cum pot contesta, demonstra ...ca acea corectie nu imi apartine ...ca indexul meu e corect declarat si imi incarca factura cu acea corectie ce nu imi apartine?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Maximorom, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:29, 11 Ianuarie 2018
In temeiul disp art 10 L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru sumele impuse la intretinere
Suplimentul diferenta intre factura si total index comunicati de catre consumatori se repartizeaza prin mai multe variante de calcul,variante de calcul care nu sunt perfecte ,fiecare are dezavantajele ei
Eu, ca administrator ma confrunt aproape in fiecare luna cu asa ceva.

Din cate inteleg, de fapt, doar dumneata consumi apa calda din sistemul centralizat. Ei, daca este asa, de ce nu aveti grija de instalatie? Daca asteptati sa vina asociatia sa va depisteze pierderile, atunci o sa asteptati mult si bine. Adevarul este ca si administratorul trebuia sa se sesizeze ca "ceva este putred in Danemarca" - ori este o teava sparta, ori cineva, dintre cei debransati, se mai infrupta din bunul dvs. ...
Faceti un calcul - cu cate pierderi ati achitat pana acum, ati fi inlocuit toata teava cu una noua din pexal, ca doar numai dvs. consumati apa calda! Incercati si varianta aceasta, depinde si de etajul la care sunteti cu apartamentul...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatiile de proprietari:repartizarea cheltuielilor cu pierderile anca2011 anca2011 Este corect ca asociatia de proprietari sa ma factureze pe langa metrii cubi de apa pe care ii consum lunar,alti metrii cubi de apa, care zic ei(cei de la ... (vezi toată discuția)
Deși suntem plecați din țară și apartamentul este nelocuit, lunar apar pe listă pierderi de apă. de ce trebuie să le plătim dacă nu consumăm nimic? Andra_24goody Andra_24goody Buna ziua. Suntem plecati din tara insa avem un apartament in care nu locuieste nimeni. In fiecare luna desi sunt declarate 0 persoane la asociatie ne vin ... (vezi toată discuția)
Cum se poate rezolva? apometru de apă caldă montat pe conducta de apă rece amk1243 amk1243 Buna ziua. Pe teava de apa rece, vecinul si a montat un apometru de apa calda si transite indexul de apa rece ( inregistrat de apometrul de apa calda, care ... (vezi toată discuția)