avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contributia sotilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contributia sotilor

Art.325 NCC, obliga sotii sa-si acorde sprijin material reciproc. Acesta obligatie ramane valabila si in situatia in care -el/ea, la un moment dat nu mai vrea sa munceasca, pentru simplul motiv ca veniturile familiei sunt suficiente pentru intretinerea a doua persoane? Ce mijloace de proba se pot aduce, la un eventual partaj?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:56, 8 Iunie 2013
Se pot administra orice probe{inscisuri,martori,interogatoriu}care pot dovedi contributia sotilor la dobandirea bunurilor.Relavante sunt adeverintele de venit si faptul ca celalalt sot nu realiza venituri sau realiza intr-un cuantun mai mic decat celalalt.
Prima intrebare tine de divort. A doua de partaj.
Care e legatura dintre ele?
Dati detalii despre ce va intereseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj neclar pamfila pamfila cheltuielile cu asigurarea de viata accident a unui sot , ca beneficiar al asigurarii fiind celalalt sot si platite de soti impreuna sunt cheltuieli care pot ... (vezi toată discuția)
Partaj divort timona timona Sotul meu a introdus actele de divort. Dupa casatorie am achizitionat o serie de obiecte casnice inclusiv o masina, am renovat casa etc. Toate facturile care ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un avocat ? gabyela gabyela buna ziua. locuiesc intr-o locuinta sociala impreuna cu fostul sot . el nu plateste lumina deloc. Cum il pot obliga la jumate din plata de la lumina pe viitor ... (vezi toată discuția)