avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am nevoie de un avocat ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am nevoie de un avocat ?

buna ziua. locuiesc intr-o locuinta sociala impreuna cu fostul sot . el nu plateste lumina deloc. Cum il pot obliga la jumate din plata de la lumina pe viitor si sa i-mi dee jumae din chitantele ce le-am achitat eu.Daca e procedura doar in instanta am nevoie de avocat? Sau cum pot sa cer eu singura in instanta?
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 23:55, 9 Noiembrie 2014
Daca puteti sa va reprezentanti singura, nu e obligatorie asistenta juridica.

Art. 325 NCC
Contribuţia soţilor
(1) Soţii sunt obligaţi să îşi acorde sprijin material reciproc.
(2) Ei sunt obligaţi să contribuie, în raport cu mijloacele fiecăruia, la cheltuielile căsătoriei, dacă prin convenţie matrimonială nu s-a prevăzut altfel.
(3) Orice convenţie care prevede că suportarea cheltuielilor căsătoriei revine doar unuia dintre soţi este considerată nescrisă.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj neclar pamfila pamfila cheltuielile cu asigurarea de viata accident a unui sot , ca beneficiar al asigurarii fiind celalalt sot si platite de soti impreuna sunt cheltuieli care pot ... (vezi toată discuția)
Partaj laur_bratan laur_bratan Se ia in calcul, la partaj, salariile compensatorii ori suma obtinuta prin autodisponibilizare dintr-o intreprindere? Se scade din masa partajabila ... (vezi toată discuția)
Va salut! am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: inainte ... buha_cu_b_mare buha_cu_b_mare Va salut! Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: Inainte de casatorie: el are cumparat un apartament pe numele lui achitat integral cu plata cash; ... (vezi toată discuția)