avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

Se ia in calcul, la partaj, salariile compensatorii ori suma obtinuta prin autodisponibilizare dintr-o intreprindere?
Se scade din masa partajabila cheltuielile frecvente facute pentru o boala cronica si incurabila?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:27, 29 Aprilie 2014
Art. 341
Veniturile din munca, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie in cadrul asigurarilor sociale si altele asemenea, precum si veniturile cuvenite in temeiul unui drept de proprietate intelectuala sunt bunuri comune, indiferent de data dobandirii lor, insa numai in cazul in care creanta privind incasarea lor devine scadenta in timpul comunitatii.
Art. 325
(1) Sotii sunt obligati sa isi acorde sprijin material reciproc.
(2) Ei sunt obligati sa contribuie, in raport cu mijloacele fiecaruia, la cheltuielile casatoriei, daca prin conventie matrimoniala nu s-a prevazut altfel.
(3) Orice conventie care prevede ca suportarea cheltuielilor casatoriei revine doar unuia dintre soti este considerata nescrisa.
Deci.. NU


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj neclar pamfila pamfila cheltuielile cu asigurarea de viata accident a unui sot , ca beneficiar al asigurarii fiind celalalt sot si platite de soti impreuna sunt cheltuieli care pot ... (vezi toată discuția)
Va salut! am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: inainte ... buha_cu_b_mare buha_cu_b_mare Va salut! Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: Inainte de casatorie: el are cumparat un apartament pe numele lui achitat integral cu plata cash; ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un avocat ? gabyela gabyela buna ziua. locuiesc intr-o locuinta sociala impreuna cu fostul sot . el nu plateste lumina deloc. Cum il pot obliga la jumate din plata de la lumina pe viitor ... (vezi toată discuția)