Buna ziua,
Tocmai mi-am incheiat leasing-ul (persoana fizica) la un autoturism marca kia cee'd inmatriculat pentru prima data in Romania pe data de 20.03.2008.
La acea data auto era in proprietatea Kia Rom Auto SRL (masina a fost folosita pentru test-drive-uri si avea in jur de 300 km la bord).
Saptamana trecuta am fost la societatea de leasing care mi-au pus la dispozitie toate actele necesare inmatricularii pe numele meu mai putin dovada de plata a taxei de prima inmatriculare (sau de poluare cum se numea la acea vreme).
Mi-au spus ca dovada platii trebuie sa imi fie pusa la dispozitie de Kia Rom Auto pentru ca ei au inmatriculat pentru prima data masina in tara.
Masina a fost inmatriculata de societatea de leasing (Unicredit Leasing Corporation) la data de 1.07.2008, daca informatia ajuta cu ceva.
Raspunsul celor de la Kia a fost: "taxa de mediu, nu a fost platita, deoarece, la data respectiva, mai exact 20.03.2008, a fost o derogare".
Intrebarea mea este daca sunt bun de plata in aceste conditii sau pot transcrie masina pe numele meu fara a fi nevoie sa platesc aceasta taxa ?
Daca sunt obligat sa platesc aceasta taxa, va rog sa imi spuneti daca exista vreo portita legala prin care imi pot recupera ulterior acesti bani.
Chitanta taxa auto
Bazu2u
Buna ziua,
Am cumparat o masina inscrisa in RO.Prima inmatriculare a fost in 07.2007;masina luata in leasing de noua de proprietar, dupa expirarea ... (vezi toată discuția)