avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi copil - parinte singur
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi copil - parinte singur

Am o nelamurire legata de OUG 111-2010 art.11. Sunt parinte singur, chiar daca tatal a recunoscut copilul si apare pe certificatul de nastere. Am optat pentru CIC un an. Intrebarea mea este: beneficiez de indemnizatie doar 11 luni?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:53, 7 Iunie 2013
1. - Daca tatal a recunoscut copilul (adica este trecut pe certificatul de nastere) atunci trebuie sa intre si el cel putin o luna in concediu crestere copil (CCC).
- Daca nu o face atiunci se reduce CCC pentru dvs. cu o luna de zile.

2. Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci veti putea beneficia de tot CCC (pana la 1 an sau 2 ani, depinde pentru ce varianta de CCC ati optat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut inaintea datei de 01.03.2012 ccc mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Ma aflu in concediu de CCC. Am optat pentru varianta de 24 luni. Sotul meu indeplineste si el conditiile de a beneficia de indemnizatie dar ne ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie trinc_carmen trinc_carmen Daca raman in CCC pana la un an ,iar daca dupa 3 luni ma reangajez primesc stimulentul de inserie pana are copilul 2 ani ?Multumesc. (vezi toată discuția)
Schimbare durata cic de la 1 an la 2 ani netcupeter netcupeter Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema! In data de 09.11.2015 am depus la DGASPC sectorul 2, solicitarea de intoarcere la locul de munca ... (vezi toată discuția)