avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Copil nascut inaintea datei de 01.03.2012 CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Copil nascut inaintea datei de 01.03.2012 CCC

Buna ziua,

Ma aflu in concediu de CCC. Am optat pentru varianta de 24 luni. Sotul meu indeplineste si el conditiile de a beneficia de indemnizatie dar ne dorim sa mai prelungesc eu concediul ci nu sa depuna el dosarul pentru luna a 24 a. Va rog sa mi spuneti daca copilul este nascut pe 20.02.2012 mai sunt obligata sa stau un an si 11 luni sau pot sta doi ani? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:10, 29 Decembrie 2014
Daca copilul este nascut anterior datei de 01.03.2012, atunci nu vi se aplica prevederile art.11 din OUG 111/2010.
Altfel spus, durata CCC pentru dvs va fi de 2 ani fara a mai fi diminuata cu o luna.
1. - Dvs. spuneti ca data nasterii copilului este 20.02.2012 si a ati optat pentru CCC pana la 2 ani.
- In aceasta situatie nu vi se aplica prevederea care spune ca trebuie si tatal sa beneficieze de cel putin o luna de CCC.

2. Dar CCC al dvs. s-a terminat pe data de 20.02.2014.

3. Atunci cum spuneti ca mai sunteti inca in CCC? (suntem in decembrie 2014!!!)
Scuze, greseala mea. cipilul este nascut pe 20.02.2013...
1. Atunci se schimba problema.

2. Daca tatal indeplineste conditiile pentru a intra in CCC atunci (fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC) se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile (care este rezervata tatalui).

3. - Asadar dvs. vi se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC incepand cu data de 21.01.2015.
- Incepand cu aceasta data dvs. trebuie sa reluati activitatea sau sa solicitati concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, pentru o luna de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea celui de al doilea copil, nascut in cel de al doilea an de crestere a primului copil kyky-neb kyky-neb Buna ziua. Am un copil care in iunie 2012 face 2 ani. Intre timp am ramas gravida si la sfarsitul lui aprilie 2012 l-am nascut pe cel de al doilea, fiind in ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie FireSky08 FireSky08 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie - am nascut pe 24 octombrie 2013. -am optat pentru concediu de 1 an -una din luni stiu ca este a tatalui si va ... (vezi toată discuția)
Stimulentul pentru reintoarcerea la serviciu in 2013 (stimulent de insertie) nadiandreea nadiandreea fiul meu face 2 ani in 30 ian 2014 si am optat pt cic 2 daca ma intorc la servici in noiembrie 2013 primesc stimulentul de 500 de ron pt cele 3 luni pana la ... (vezi toată discuția)