avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea celui de al doilea copil, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea celui de al doilea copil, nascut in cel de al doilea an de crestere a primului copil

Buna ziua. Am un copil care in iunie 2012 face 2 ani. Intre timp am ramas gravida si la sfarsitul lui aprilie 2012 l-am nascut pe cel de al doilea, fiind in concediu crestere copil. Cand am fost la Primarie sa depun actele pentru indemnizatie pentru cel de al doilea copil mi s-a spus ca sotul meu este obligat ca sa isi ia o luna de zile concediu crestere copil, iar eu in luna aceea sa ma intorc la seviciu. Este adevarat? Mentionez ca am optat pentru a sta in concediu crestere copil pentru 2 ani. Cand trebuie sa isi ia el concediu, oricand in timpul celor 2 ani? In luna aceea trebuie sa ma intorc la seviciu? In cazul in care nu facem acest lucru ce se intampla? Mi se va opri indemnizatia sau nu mi se va da in luna respectiva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:33, 23 Mai 2012
1. Conform OUG 111/2010 sotul trebuie sa intre si el pentru cel putin o luna in CCC oricand pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

2. Pe aceasta perioada dvs. va reluati activitatea sau intrati in concediu fara plata (CFP).

3. Daca sotul nu intra in CFP atunci vi se reduce dvs. CCC cu o luna.
Multumesc de raspuns. Mai am o nelamurire. Ceea ce ati spus dvs. se aplica la al doilea copil sau si la primul sotul trebuie sa isi ia concediu?
Se aplica numai in cazul copiilor nascuti incepand cu data de 01.03.2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut inaintea datei de 01.03.2012 ccc mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Ma aflu in concediu de CCC. Am optat pentru varianta de 24 luni. Sotul meu indeplineste si el conditiile de a beneficia de indemnizatie dar ne ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ramona727 ramona727 am o fetita nascuta in data de 27.08.2012 si inca nu am intrat in concediu de crestere a copilului.Daca aleg un an, in ce luna trebuie sa revin la locul de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua, daca am optat pentru concediul de 2 ani iar acum as dorii sa ma intorc la servici pana la implinirea varstei de un an , mai primesc stimulentul pana ... (vezi toată discuția)