avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent Insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent Insertie

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie

- am nascut pe 24 octombrie 2013.
-am optat pentru concediu de 1 an
-una din luni stiu ca este a tatalui si va intra in concediu.

Dar cum trebuie sa procedez(dpdv al datelor de intoarcere la servici) pentru a primi stimulentul pana la varsta de 2 ani?Imi reiau serviciul pe 22 septembrie si imediat intra si tatal in concediu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:14, 16 August 2014
1. Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea inainte de a implini coplilul 1 an.

2. Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.

3. Asadar dvs. trebuie sa reluati activitatea cu data de 22 septembrie si apoi veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an si pana ce acesta implineste 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie anamariagatea anamariagatea Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatorul aspect: am nascut in februarie 2012 si am beneficiat de concediu de maternitate pana in mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - reluare activitate Madalina_2015 Madalina_2015 Buna ziua, Solicit pe aceasta cale informatii referitoare la reinceperea lucrului in urma concediului de crestere copil. Mentionez ca am optat pentru concediu ... (vezi toată discuția)