avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema de interpretare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema de interpretare

Poate v-ati prins, poate nu, dar sunt un pic prostut la limba romana. As dori si eu o clarificare. Citez din hotararea pe care am primit-o in cutia postala dimineata asta.

Încuviinţează ca tatăl să aibă legături personale cu minorul [blablabla], stabilind următorul program de vizitare pentru pârâtul reclamant reconvenţional: de două ori pe lună, sâmbăta şi duminica între orele 16-19, primăvara şi vara, respectiv între orele 10-13, toamna şi iarna, cu posibilitatea ridicării minorului de la locuinta lui, dar numai în prezenţa mamei reclamante.


Acest lucru ma cam baga in ceata, si anume ultimele cuvinte: "cu posibilitatea ridicarii minorului de la locuinta lui, dar numai in prezenta mamei reclamante." Ce inseamna mai exact: Ca in cele trei ore de vizitare trebuie sa fie prezenta mama; sau, doar cand ridic copilul de la locuinta lui trebuie ca mama sa fie prezenta, si in rest ma pot bucura de timpul cu baietelul fara prezenta sa?

As fi tare multumit daca as primi un raspuns in limbaj mai simplu (preferabil de la un domn/dna. avocat). Multa sanatate!
Cel mai recent răspuns: mgomez , utilizator 09:57, 9 Iunie 2013
In opinia mea, datorita varstei foarte mici a copilului, instanta v-a acordat posibilitatea sa iesiti din casa cu copilul, insotiti si de catre mama.
Cred ca tot dvs ar trebui sa ne lamuriti ! Ce s-a cerut in instanta? Adica a cerut mama sa il vedeti doar in prezenta ei? Ce varsta are copilul?
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
gerberga a scris:

Cred ca tot dvs ar trebui sa ne lamuriti ! Ce s-a cerut in instanta? Adica a cerut mama sa il vedeti doar in prezenta ei? Ce varsta are copilul?


Copilul are 3 1/2 ani. A cerut mama sa mi se decada dreptul de tata. Asta din cauza ca s-a recasatorit.
Parerea mea este ca instanta a dispus ca vizitarea minorului sa se faca numai in prezenta mamei. Acest aspect ar trebui sa reiasa din motivarea hotararii pe care ati primit-o. Nu cred ca instanta a dat castig de cauza mamei doar pt ca s-a recasatorit, nu asta este motivul pt care a dispus ca vizitarea sa se faca in prezenta mamei.

Puteti face apel pe acest aspect cu motivarea ca va incalca grav dreptul de a desfasura relatiile firesti tata-copil, cu respectarea intimitatii si a vietii private.
Parerea mea este ca urmatoarea solicitare pentru a se modifia programul de vizitare, pentru a avea sanse mari de admitere, este bine a o introduce dupa o perioada mai indelungata de timp, circa 2 ani, cu motivarea ca s-au schimbat conditiile avute in vedere de prima instanta, in sensul ca minorul a evoluat iar varsta acestuia permite deplasarea neinsotita de mama.
In tot acest timp este bine sa vizitati copilul cat puteti de des si sa mentineti relatii de incredere si cu fosta sotie.

Alte discuții în legătură

Restrictionare acces la vizita minor in custodie comuna ANI_MIKY ANI_MIKY Buna ziua, am urmatoarea problema. In urma divortului s-a dispus custodia comuna a parintilor cu plata pensiei alimentare de catre tata si domiciliul minorului ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)
In ce situatii se poate retrage dreptul la vizitare minor daca are deja o hotarare definitiva si irevocabila? macul rosu macul rosu am divortat acum 4 ani si mam trezit ca dupa trei ani jumate tatal copilului a cerut dreptul la vizita .dupa primul proces am facut recurs pentru ca tribunalul ... (vezi toată discuția)