avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in ce situatii se poate retrage dreptul la vizitare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in ce situatii se poate retrage dreptul la vizitare minor daca are deja o hotarare definitiva si irevocabila?

am divortat acum 4 ani si mam trezit ca dupa trei ani jumate tatal copilului a cerut dreptul la vizita .dupa primul proces am facut recurs pentru ca tribunalul ia acordat un program de vizita foarte mare si culmea dupa o absenta asa de mare din viata copilului chiar ii poate lua la domocilul lui .copilul are 7 ani si cunoscand ce fel este tatal lui imi este teama sa nu il afecteze intrun mod negativ. el are si tulburari de comportament este violent am certificat de la medicul legist dar am impresia ca avocatul nu ma ajutat suficient la proces !!! va rog sa ma ajutati !!
Parintele caruia nu i se incredinteaza minorul, are dreptul potrivit legii, sa vegheze la cresterea si educarea sa si sa pastreze legaturi personale cu minorul.
Cu alte cuvinte, cata vreme vorbim de un drept al tatalui, acesta nu poate fi inlaturat, insa:
-dreptul tatalui poate fi restrans la vizite la domiciliu sau i se pot acorda zile si ore intr-un nr. redus sau i se poate restrange dreptul de a lua copilul in vacante sau in concediul sau de odihna, deci in perioade mai lungi daca exista motive temeinice,
-din ce vad eu aici- coportament violent, da insa acest comportament trebuie sa fie unul indreptat asupra minorului si nu stiu de ce am impresia ca este unul indreptat impotriva dvs., certificatul medico-legal la fel, banuiesc ca este al dvs.
-in fapt ,un sot violent cu sotia lui poate fi un tata bun pentru copilul sau, deci restrangerea dreptului de vizita poate exista in anumite situatii, situatii care trebuie sa rezulte din probe.
-in privinta fazei procesuale in care va aflati- recurs, tatal nu are o hotarare definitiva si irevocabila ci doar definitiva, urmand sa devina irevocabila dupa judecarea recursului.
-daca nu veti reusi modificarea solutiei instantei de fond nu este o nenorocire, pentru ca aceste hotarari nu au putere de lucru judecat, un program putand oricand fi modificat printr-o alta hotarare, daca au intervenit elemente noi care impun modificarea programului initial stabilit.
multumesc pentru mesaj dar tot nu sunt lamurita de ce tribunalul ia acordat o perioada asa de mare pentru vizita cand el a lipsit atat din viata minorului are de vineri de la 6 pana duminica la 2 de doua ori pe luna o saptamana in vacanta de iarna si o luna in cea de vara .eu am cerut ca cel putin un an sa ne viziteze la domiciliul nostru ca copilul sa se obisnuiasca cu el pentru ca nu il stie de tata avea trei ani cand la vazut ultima oara .cred ca trebuie sa inteleg ce legi sunt astea ...si inca ceva ce fel de probe pot sa aduc ca sa imi sustin punctul de vedere in fata unui judecator????????
Da, intr-adevar luarea minorului de vineri seara de la ora 18.00 si pana duminica la ora 14.00 este un program care scoate copilul din tiparul programului obisnuit de masa, somn, joaca si lectii daca este la scoala.
Cred ca se putea obtine totusi cu luare si aducere in aceesi zi sau cel mult cu luare si aducere sambata..si nu dupa 2 nopti..
Nu stiu exact ce probe ati administrat in aparare si imi este greu sa-mi dau asa cu presupusul, insa la instanta de fond probele trebuiau sa fie inscrisuri, martori, interogatoriul tatalui si ancheta sociala.
In recurs doar inscrisuri se mai pot aduce.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
copilul meu avea 2 ani cand a fost parasit de tata..si dupa 2 ani a venit cu pretentii.ca vrea nu doar sa o vada ,vrea sa o ia si la domiciliul lui.acelasi program ca al doamnei.oare ,,onorata instanta,, nu se gandeste si la sanatatea copilui?cum ar fi sa vina unul de pa strada..sunt tatal tau ,hai la mine acasa.proaste legi,iar care le aplica le fac dupa bunul lor plac
Copilul in varsta de doi ani nu isi uita tatal asa cum presupun adultii...
E chiar asa rau ca acest copil - care nu e doar al dv, cum rezulta din exprimare - sa isi cunoasca si tatal?
Despre ce "doamna" faceti vorbire? Probabil noua iubita a fostului sot? Daca e asa, poate ca aceasta il incurajeaza - in mod firesc - sa pastreze bune relatii cu acel copil...
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)
Exercitare in comun autoritate parinteasca ettorebariton ettorebariton Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)