avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare dupa succesiune

Buna seara.
Am o singura intrebare:
S-a facut succesiunea dupa moartea tatalui meu si eu. La succesiune suntem: mama mea, eu si cele doua surori ale mele. Eu,sora mea mai mica si mama vream sa vindem casa. Daca cealalta sora se opune se poate vinde? Noi avem, impreuna, 7/8, iar sora mea care nu vrea sa vanda are 1/8. Majoritatea poate vinde?
Va multumesc pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: nadinaalexa , utilizator 18:15, 8 Iunie 2013
Majoritatea nu va putea sa vanda bunul in totalitatea lui. Veti putea vinde doar atat cat aveti, adica cele 7/8, insa nu cred ca veti gasi un astfel de cumparartor. In plus, chiar daca ati gasi, pretul ar fi unul mai mic.

Incercati sa o convingeti. Daca nu va dori, atunci nu aveti alta posibilitate decat partajul.
Va multumesc pentru raspuns.
Alta intrebare: dintr-o intamplare (nefericita pentru mama mea), in ultimele doua luni, sora mea care nu vrea sa vanda a ajuns sa stea in casa mostenita. nu vrea sa plece si a inceput sa vanda din casa. mama mea sta la Bucuresti, casa fiind intr-o comuna din judetul Ialomita. Mama mea nu stie cum sa faca sa o alunge din casa, ii este frica ca va vinde tot din casa. In plus a mai adus acolo doi barbati sa stea cu ea, cu care mama mea nu este de acord. Ce se poate face legal in aceasta situatie? Cum se poate scoate afara de acolo? Ea sustine ca este dreptul ei sa stea acolo...Ce am putea face in situatia asta?(mie imi este greu sa intervin, eu locuind acum in Italia).
Va multumesc pentru un eventual raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se face sucesiune poate sa vanda? lucianmariana lucianmariana Buna,ma cheama Mariana si nu stiu cum sa procedez.Suntem patru frati si tatal nostru a murit acus cinci ani,sora noastra mai mica si cu mama au ramas in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea alex-d alex-d buna ziua. tatal meu a murit in iunie 2009, si am ramas eu (fiul), mama mea si o sora vitrega (dupa tata). sora mea vrea sa vanda casa in care locuim (ea ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire copii budauovidiu budauovidiu salutare.am si eu o mica problema si as vrea un raspuns sa stiu la ce sa ma astept pe viitor. mama a murit de cancer acum 3 ani a ramas numai tata care e de ... (vezi toată discuția)