salutare.am si eu o mica problema si as vrea un raspuns sa stiu la ce sa ma astept pe viitor.
mama a murit de cancer acum 3 ani a ramas numai tata care e de nerecunoscut ...eu cu sora mea din cauza problemelor financiare am emigrat in Italia si mergem acasa 1 data maxim 2 ori pe an la el ...in ultimul timp e mereu suparat pe noi si ne ameninta constant ca ne desmosteneste.
inainte sa moara mama eu si sora mea am mers acasa si am stat cu ei pana la o luna dupa deces cand eu am decis sa ma intorc in italia la munca in schimb sora mea a ramas acasa pt 2 ani timp in care sau certat mai tot timpul din fel de fel de banalitati ...pana in un final cand sa saturat sa fie mereu certata si alungata de tata si a revenit si ea in italia .amenintarile cu desmostenirea sunt de cand a murit mama ...de vreo luna el are pe cineva o femeie care are mai multi copii..o vecina de casa ...din ce am auzit eu de la alti vecini de acolo ei se tot intereseaza cum sa faca sa ne dezmosteneasca in favoarea unuia din copii femei respective .este posibil asa ceva?
p.s. eu sunt infiat de ei in schimb sora mea e fica lor naturala.
va multumesc anticipat
ovidiu
Descgidwti succesiunea dupa mama, impreuna cu sora aveti dreptul la o cota de 3/4 din cita mamei. Aveti aceleasi drepturi ca si sora dvs.. Ii puteti restrange drepturil, in final veti detine o cota mai mare din casa.
@Av-SfabuAndra
In ipoteza in care tatal se casatoreste cu vecina, apoi isi dezmosteneste copiii si apoi decedeaza - celor doi frati nu le mai revine 1/2 din mostenirea tatalui, ci 3/8 din mostenirea tatalui. Deci atentie aici, cu ipoteza probabila a casatoriei tatalui.
@budauovidiu
In ipoteza in care tatal dvs. nu isi vinde partea cat timp este in viata, cel mai rau lucru care vi se poate intampla (celor doi frati) in cazul unei dezmosteniri este ca, tinand cont de partea dvs. dupa mama (3/4 din mostenirea mamei), plus partea dvs. dupa tata, in urma demostenirii (3/8 din mostenirea tatei), va vor reveni 9/16 din total casa/teren.
In ipoteza in care tatal dvs. isi vinde partea cat timp este in viata, va mai ramane (celor doi frati) partea dvs. dupa mama (3/4 din mostenirea mamei), adica 3/8 din total casa/teren.
Mostenire
aurelica
Buna ziua,
Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu.
Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)