avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Santaj ?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Santaj ?!

Sa zicem ca am ichiriat un apartament unui individ cu contract inregistrat la fisc. Individul nu a mai platit chiria. Eu avand o conversatie cu tatal sau I am zis ca o sa l dau in judecata. Tatal sau mi a zis sa nu l dau in judecata ca o sa mi dea el banii. Ma tem ca nu cumva tatal sau sa mi faca vre un flagrant sa mi zica ca l santajez cu fiul sau. Intra aceasta speta la santaj?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 08:33, 8 Iunie 2013
Nu e vorba de stantaj. Santaj era daca i-ati fi zis ca daca nu plateste il denuntati pt nu stiu ce fapta sau veti divulga cine stie ce secret compromitator.

Art. 194

ªantajul

Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Când constrângerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat va pretindeti numai un drept contractual nu este niciun santaj. Nici nu trebuie sa il dati in judecata, contractul inregistrat la fisc are putere executorie.
Are putere executorie chiar daca I semnat in 2011?
Daca l a semnat dupa 1 oct 2011 da, este titlu executoriu.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la plangere adisorul89 adisorul89 buna ziua..am o intrebare.. prietena mea a fost santajata de catre o persoana.. si am apelat la politie sa facut cercetari telefoane ascultate si dupa 1 luna ... (vezi toată discuția)
Fotografiere fara aprobarea persoanei fotografiate mirceapetre mirceapetre Cum se poate face o reclamatie daca cineva iti face o fotografie fara aprobare si te ameninta ca o foloseste in alte scopuri decat cele corecte. (vezi toată discuția)
Santaj? Lex1988 Lex1988 Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. ... (vezi toată discuția)