Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. Ulterior, de la alte persoane, am aflat ca tipul acesta le-a aratat poza. Nevrand sa ajung pe la judecatorie si sa depun plangere, l am sunat si i am zis sa recunoasca ce a facut, sa mi zica cui a mai aratat-o sau trimis-o si sa mi arate poza sau pozele pe care mi le-a facut, altfel voi fi nevoita sa depun plangere penala impotriva lui pt violarea vietii private, pt ca nu consider ca este normal ceea ce a facut. Fapta mea poate fi considerata drept santaj?
Nu, fapta dumneavostră nu poate fi considerata infracțiunea de șantaj, acesta nesafarsindu-se in scopul prevazut de legiuitor, si anume, de a se dobândi un folos patrimonial/nepatrimonial în mod INJUST.
Infracțiunea de șantaj este prevăzută de dispozițiile art. 207 Cod penal, potrivit caruia:
"(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează amenințarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru persoana amenințată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1)."
Santaj
elvirabt
Prin intermediul ONG-ului prietenei mele X, am aplicat ca parteneri ai ONG-ului A si am obtinut finantare.
Presedinta ONG-ului A emite tot felul de pretentii ... (vezi toată discuția)
Santaj
GiorgianaIsabela
Buna ziua . Am o problema in privinta unui prieten . Ma santajeaza cu niste videoclip-uri si niste poze , pe care i le-am trimis eu , ce pot face in privinta ... (vezi toată discuția)