avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj?

Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. Ulterior, de la alte persoane, am aflat ca tipul acesta le-a aratat poza. Nevrand sa ajung pe la judecatorie si sa depun plangere, l am sunat si i am zis sa recunoasca ce a facut, sa mi zica cui a mai aratat-o sau trimis-o si sa mi arate poza sau pozele pe care mi le-a facut, altfel voi fi nevoita sa depun plangere penala impotriva lui pt violarea vietii private, pt ca nu consider ca este normal ceea ce a facut. Fapta mea poate fi considerata drept santaj?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:32, 8 Iunie 2020
Bună seara,

Nu, fapta dumneavostră nu poate fi considerata infracțiunea de șantaj, acesta nesafarsindu-se in scopul prevazut de legiuitor, si anume, de a se dobândi un folos patrimonial/nepatrimonial în mod INJUST.

Infracțiunea de șantaj este prevăzută de dispozițiile art. 207 Cod penal, potrivit caruia:
"(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează amenințarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru persoana amenințată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1)."

Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
Fapta dvs. nu constituie infractiunea de santaj.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu ... viorelv viorelv In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu o sa vrea sa fie in continuare prietena lui o s-o facă de rusine si o sa publice pe o rețea de ... (vezi toată discuția)
Santaj elvirabt elvirabt Prin intermediul ONG-ului prietenei mele X, am aplicat ca parteneri ai ONG-ului A si am obtinut finantare. Presedinta ONG-ului A emite tot felul de pretentii ... (vezi toată discuția)
Santaj GiorgianaIsabela GiorgianaIsabela Buna ziua . Am o problema in privinta unui prieten . Ma santajeaza cu niste videoclip-uri si niste poze , pe care i le-am trimis eu , ce pot face in privinta ... (vezi toată discuția)