avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutirea de impozit pentru programatori - se aplica si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutirea de impozit pentru programatori - se aplica si in Germania?

Buna,

Ordinul 250/2004 la noi in tara scuteste pe absolventii studiilor superioare in Informatica de taxa pe venit de 16% (daca angajatorul respecta conditiile stabilite in ordinul respectiv). Am auzit ca asa ar fi cazul si in Germania sau mai multe state din UE, insa nu am gasit nimic concret. Imi poate cineva confirma daca aceasta lege este valabila pe tot teritoriul UE? Doar Germania ma intereseaza in mod special. Facultatile acredidate din Romania sunt recunoscute in UE cand vine vorba de angajare, insa sunt foarte curios daca se aplica scutiri pe impozit.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters116232 , utilizator 09:42, 8 Iunie 2013
Stiu doar ca exista clasele astea de impozitare si la sfarsit de an depinde de persoana ti se pot face niste deduceri dar referitor la IT nu stiu nimic mai mult....poate ne lumineaza altcineva :)

Impozitarea salariilor

Impozitul pe salar este clasificat în 6 clase diferite de impozitare.

Clasa I este clasa pentru angajaţii necăsătoriţi.

Clasa II este clasa de impozitare pentru angajaţii care cresc singuri unul sau mai mulţi copii.

Clasa III este clasa de impozitare avantajoasă pentru angajaţii căsătoriţi - partenerul urmând să fie clasificat în clasa V de impozitare.

Clasa IV este pentru angajaţii căsătoriţi, fiind perfect identică cu clasa I. În cazul acesta şi partenerul obţine clasa IV.

Clasa V este clasa de impozitare dezavantajoasă pentru căsătoriţi în cazul în care partenerul se află în clasa III.

Clasa VI este clasa de impozitare pentru angajaţii care obţin mai mult de un salariu brut peste 400 de euro lunar.

Angajaţii căsătoriţi pot stabili în funcţie de salariul pe care îl câstigă, şi eventual în urma unei consultaţii cu un contabil, ce clasă de impozitare este recomandată partenerilor.

Impozitul pe venit şi contribuţiile sociale se percep şi pentru salarii suplimentare, cum ar fi al 13lea salar cât şi pentru prime şi bonusuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu are copii, dar traieste mama acestuia? SurduLaurentiu SurduLaurentiu Buna seara, Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu a fost casatorit si nu are copii, insa mama acestuia traieste? Multumesc, Alina (vezi toată discuția)
Deducere copil 2 ani si 7 luni Rareș Alexandru Rareș Alexandru Buna ziua lucrez la o firma si vreau sa stiu daca ar trebui sa imi dea deducere sau sunt firme scutite de acea deducere? Pentru ca eu am întrebat si ... (vezi toată discuția)
Acordare deducere personala Radu Aura Radu Aura Buna ziua, Rog clarificare in urmatoarea problema: Deducerea personala se acorda la functia de baza, in functie de nr. de persoane aflate in ... (vezi toată discuția)