avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare si radiere SRL fara activitate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare si radiere SRL fara activitate

Buna ziua!
Anul trecut in mai am deschis un srl cu asociat unic pe numele meu, dar nu am reusit sa am nici u fel de activitate comerciala. Anul acesta as dori sa lichidez firma din motive personale. Va rog frumos sa imi dati cateva detalii despre procesul acesta de lichidare, si anume:
Actele in prima etapa : decizia si cererea catre ONRC terbuie sa fie standard. Are cineva un model de lichidare voluntara cu radiere?
Costurile la ONRC pentru registru si oficiu la cat se ridica per total?
IN cea de a doua etapa trebuie sa mai platesc ceva?
SI o ultima intrebare: daca am depus declaratiile pe 0 pentru ca firma nu a avut activitate, mai trebuiau platite ceva taxe?
Va multumesc frumos si va urez toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: VioletaIrina , utilizator 14:08, 18 Iunie 2013
Dupa cum spuneti ca sunteti, asociat unic si administrator si daca firma nu are datorii, puteti solicita dizolvarea si lichidarea voluntara fara lichidator, urmata de radiere.
Va trebuie certificat de la fisc ca nu aveti datorii, bilant de lichidare, iar restul formularelor sunt banale, le gasiti la ONRC, asistenta la biroul juridic. Daca nu aveti datorii, o rezolvati repede si fara prea mari batai de cap.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
trandafir2, moderator
Va multumesc frumos. Revin cu detalii daca sunt incertitudini, cu rugamintea sa imi mai raspundeti cand aveti timp.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri onrc privind suspendarea sau dizolvarea firmei! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT :-/Ce costa mai putin? Sa suspend firma sau sa o dizolv? Din cate stiu suspendarea unei societati comerciale costa in jurul a 250 RON la ONRC. Pentru ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Desfiintare sc DEEAPAN DEEAPAN Am infintat o firma pe 16 martie 2012, nu am avut si nu am nici un fel de evidenta si as vrea sa o desfintez cum pot face asta? Multumesc! (vezi toată discuția)