sunt chemat in instanta ptr a incheia in forma autentica contr de vanz-cump avand la baza un act sub semnatura privata as dori sa stiu daca partea adversa a timbrat sau va timbra corect actiunea de prestatie tabulare daca e vorba de o suma fixa sau de procent din valoarea imobilului ptr a ridica exceptia in fata instantei
Ma asteptam, totusi, sa ne intrebati si ce exceptie trebuie sa invocati, fie ca cererea e netimbrata, fie ca e insuficient timbrata.
Din pacate, cu forma actualizata a Legii nr. 146/1997 si a O.G. 32/1995 va vor ajuta colegii mei.
De altfel, primele care au un real interes ca actiunile sa fie timbrate si sa fie timbrate corect sunt chiar instantele judecatoresti.
Ce ar trebui sa stie partea adversa? Daca va convine dv. mai degraba ceva? Ciudat...
Ideea e ca in functie de actul acela nu stiu ce poate reiesi si cate sanse sunt pentru fiecare parte. Una dintre parti poate considera ca isi reduce pierderile daca merge la notar sau face o tranzactie.
Cum dv. sunteti partea care ni s-a adresat, pe dv. v-am sfatuit sa reflectati la asta... caci nu conteaza de esti reclamant ori parat, cheltuielile de judecata se platesc la final de partea care pierde... asa incat...
Eu nu am gasit promisiune de vanzare pe undeva, s-ar putea ca fratele sa fi ales gresit actiunea, cine stie...
:offtopic: Va rog sa pastrati un singur subiect in care sa puneti intrebarile, vazand ca toate au legatura cu aceeasi situatie juridica.
Multumesc.
v-am spus doar ca am fost actionat in instanta de fratele meu in baza acelei conventii pe care eu nu doresc sa o realizez pentru prestatie tabulara adica sa inchei cu el contr de vanz -cump iar eu acum vreu sa caut orice ptr ca el sa nu obtina aceasta inclusiv exceptii prescriptia exctintiva orice si as dori sa-mi dati solutii Am postat mai sus continutul conventiei
Proceduri in recurs
emil6702
1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs?
2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)