avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum se fac popririle dupa noul CPC
Discuție deschisă în Executare silită

Cum se fac popririle dupa noul CPC

Un angajator care primeste adresa de poprire de la un executor judecatoresc pentru un salariat cum face opririle: se indisponibilizeaza tot salariul? au copii, au rate la multe banci care este modalitatea de raspuns catre executori judecatoresti?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:00, 10 Iunie 2013
Salariile si alte venituri periodice pot fi urmarite, precizeaza legea, pana la 1/2 din venitul lunar net ,ptr sumele daorate cu titlu de obligatie de intretinere,pana la o 1/3 din venitul lunar net,ptr orice alte datorii.
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleasi sume,urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul net lunar al debitorului, indiferent de natura creantelor
Daca imi puteti spune la ce lege faceti referire? in NOUL CPC nu mai este prevazuta nici o fractie,va referiti la codul muncii?dar si acolo este prevazuta decat 1/2 fara a face distinctie intre obligatii de intretinere si alte obligatii
In NCPC, art 728, nu este trecuta fractia ci se spune "o doime", respectiv "o treime". probabil ati facut o cautare dupa fractie, nu ati gasit si ati dedus ca nu exista aceasta prevedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire de 700ron din pensie de 1140 !!! popovici_ioan popovici_ioan Buna seara spuneti-mi si mie va rog dintr-o pensie de 1140 ron cu 2 popriri la Casa de Pensii,valoarea retinerii legale care este?ca eu din pensia de 1140 am ... (vezi toată discuția)
Poprire pe diurna gabrielaghi gabrielaghi O lamurire va rog: diurna poate fi supusa popririi? este mentionat in Codul de procedura civila la art.728 ca diurnele nu pot fi urmarite pentru nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu Gabitimicescu73@gmail.com Gabitimicescu73@gmail.com Cat este procentul maxim de oprire din salariu? (vezi toată discuția)