avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce înseamnã \'\'constatã perimatã cererea\'\'?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce înseamnã ''constatã perimatã cererea''?

Buna ziua,

In data de 06.06.2013 m-am prezentat la judecatoria sectorului 3 pentru un proces avand ca obiect plangere contraventionala. Toate persoanele avand caz asemanator, au fost strigate inainte iar eu nu, cu toate ca le-am anuntat prezenta. Dupa ce am asteptat ore in sir, si-au amintit si de mine. Nu am inteles absolut nimic din ce a spus doamna Presedinte si de nervi am spus "Da, multumesc" si am iesit plecat din sala pentru ca trebuia sa ajung la munca.

Acum, ma trezesc cu aceste detalii pe site-ul portal.just :

06.06.2013
Ora estimata: 08:30
Complet: C 24 Civil
Tip solutie: Constată perimată cererea
Solutia pe scurt: Admite exceptia perimarii . Constata perimata cererea de chemare in judecata . Cu recurs in 5 zile de la pronuntare . Pronuntata in sedinta publica , azi , 06. 06. 2013.
Document: Hotarâre 8793/2013 06.06.2013

14.02.2012
Ora estimata:
Complet: C stagiar (fost C 2 CIVIL marti)
Tip solutie: 242 c.pr.civ
Solutia pe scurt: In temeiul art. 242 alin. 1 pct. 2 din C.pr.civ., suspenda judecarea cauzei, pentru lipsa partilor. Cu recurs pe toata durata suspendarii. Pronuntata in sedinta publica azi, 14.02.2012
Document:

Va rog, ma puteti ajuta in a intelege mai exact ceea ce spun si ce pot face in aceasta privinta ?

Va multumesc anticipat,
Cristian
Cel mai recent răspuns: Cristianp29 , utilizator 15:55, 9 Iunie 2013
La termenul de judecata din 14 02 2012 cauza a fost suspendata pt ca nici una dintre parti nu a fost prezenta si nu ati cerut judecarea cauzei in lipsa.A trecut mai mult de un an ,timp in care puteati cere repunerea cauzei pe rol.Deoarece aceasta suspendare s-a datorat pasivitatii dvs procesuale a intervenit sanctiunea perimarii.Instanta a constatat ca a trecut un an din momentul suspendarii si a dispus perimarea.
Perimarea exista atuncea cand cererea dv a ramas in nelucrare din vina dv ptr 6 luni de zile.(dupa noul cod, dupa vechiul 1 an)
Dupa ce v-a suspendat judecarea cauzei ptr lipsa parti, trebuia sa faceti recurs, sa depuneti o solicitare de judecare in lipsa si atunci cursul perimarii s-ar fi intrerupt.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Sa inteleg ca nu mai pot face nimic ?
Aţi înţeles bine, nu mai este nimic de făcut.
OK.

Va multumesc mult inca odata pentru raspunsurile acordate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutatima va rog cu un articol cu privire la recursul fata de ... Roman85 Roman85 Ajutatima va rog cu un articol cu privire la recursul fata de decizia de perimare aceasta find decizia tribunalului Braila ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala- raspuns cerere perimare ,ce inseamna exact adydorel33 adydorel33 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am facut contestatie (plangere contraventionala) in 2010 deoarece mi-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)