avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota parte apartament cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota parte apartament cu uzufruct

Buna ziua,
Mama, proprietara apartamentului in care locuieste, a facut act de vanzare-cumparare cu uzufruct cu mine si sora mea.Trebuie sa plec din tara pe o perioada indelungata, este posibil sa vand partea mea sorei mele ?Sau cum pot face pentru a renunta la partea din apartament ce mi se cuvine (nu am pretentii de la mama si sora )?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 07:45, 11 Iunie 2013
Puteti sa I vindeti sau donati surorii cu acordul mamei dvs care este uzufructuara.
Buna seara,

Pentru a instraina nuda proprietate (cota parte din nuda proprietate) nu aveti nevoie de acordul uzufructuarului (mamei dumneavoastra). Se poate face prin donatie/contract de vanzare/schimb/s.a.m.d.
Sa inteleg ca nu este obligatoriu acordul
Uzufructului
eu cred ca da
Multumesc
Joha a scris:

Puteti sa I vindeti sau donati surorii cu acordul mamei dvs care este uzufructuara.

De ce trebuie acordul uzufructarului pentru înstrăinarea nudei proprietăți sau a unei cote din aceasta? Există vreo prevedere legală în acest sens?

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)
Referitor la apartamentul meu grevat de uzufruct LiaDDD LiaDDD nu stie nimeni cam ce pret as putea cere daca mama nu doreste sa renunte la uzufruct? (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - credit banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Locuiesc cu uzufruct vager intr-un apartament. Am un credit bancar si sunt in litigiu cu banca. Dupa noile legi ale bancilor exista vreun risc pentru persoana ... (vezi toată discuția)