avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Referitor la apartamentul meu grevat de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Referitor la apartamentul meu grevat de uzufruct

nu stie nimeni cam ce pret as putea cere daca mama nu doreste sa renunte la uzufruct?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:03, 24 Aprilie 2011
Trebuie intai sa discutati cu potentialul cumparator daca este de acord cu preluarea clauzei mamei dvs., precum si cu mama dvs, daca este de acord cu instrainarea. Pretul nu vi-l poate sugera nimeni, studiati piata imobiliara si, din nou, negociati cu cei interesati sa cumpere.
Nu e necesar acordul mamei pentru instrainarea nudei proprietati, insa cumparatorul trebuie sa ia cunostinta despre existenta uzufrucutului si sa consimta astfel la intrarea in posesia imobilului si la cumularea tuturor prerogativelor dreptului de proprietate odata cu stingerea dreptului de uzufruct. Pana la acel moment, el va fi ca si dumneavoastra un nud proprietar.
Ultima modificare: Duminică, 24 Aprilie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Contractul de vanzare-cumparare, daca se doreste a fi corect si complet din toate punctele de vedere, trebuie sa cuprinda si declaratia beneficiarului dreptului de uzufruct ca, in calitatea pe care o are, este intrutotul de acord cu instrainarea apartamentului si cu prevederile contractului de vanzare cumparare, pe care il si semneaza in aceasta calitate.
Se poate instraina nuda proprietate.
Cumparatorul va afla din extrasul de carte funciara ca exista dezmembrat uzufructul, care va subzista. Daca este de acord sa nu foloseasca imobilul pana la decesul uzufructuarului, pretul categoric ar trebui sa fie mai mic decat cel al unui apartament in proprietate deplina. Care este acel pret, numai dvs. @LiaDDD stabiliti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct Alina040404 Alina040404 Buna ziua, In cazul cedarii unui uzufruct constituit pe numele unuia dintre soti al unui bun dobandit in timpul casatoriei, uzufructul de asemenea constituit ... (vezi toată discuția)