Buna seara.Am nevoie de un sfat,in data de 07.03.2013 vecinii mei au chemat politia pt ca erau"deranjati"de faptul ca parintii schimbau gardul comun,dupa nenumarate conflicte care majoritatea au avut sfarsit fara amenzi sau fara urmari penale,oamenii avand varsta peste 65 de ani.Intamplator am ajuns acasa,in timp ce politia incerca sa le explice vecinilor ca i-au chemat degeaba,pt ca nu s-a comis nici o incalcare a legii(politia stiind ca sunt scandalagii,dupa nr conflictelor cu toti vecinii).Un tanar agent foarte plin de sine a inceput sa imi ia datele personale,eu neavand nici o legatura cu ce se intamplase anterior.Dorind sa plec de acolo pt ca nu vroiam sa platesc oalele sparte(ceea ce s-a si intamplat)vecina mea a inceput sa ma injure si sa ma ameninte de fata cu cei de la politie,l-am rugat domnul agent sa o calmeze pe doamna,dar acesta se facea ca nu aude.Dupa cateva minute de indiferenta a agentului de politie,si injuraturi si bleste cu amenintari ca la usa cortului,am rabufnit si am avut intentia,repet intentia,dar nu am apucat sa o ating pe doamna vecina.Foarte enervat agentul de politie m-a bruscat,m-a prins de maini si a tras de mine sa ma urce in masina politie,urland in vazul lumii ca ma aresteaza si imi pune catusele,in timp ca comportamentul lui era f dur.In masina,in drum spre sediu,domnul agent mi-a tinut o teorie incredibila despre cine sunt eu si cine ma cred,ca cine am ajuns eu pe parcursul a 5 km,chiar si in sediul politie tipa la mine si o tinea pe a lui poveste.Nu am vrut sa semnez PV,cand domnul agent a citit ce a scris pe proces am incercat sa ma uit daca citeste ce este scris,nu a vrut sa imi arate.Am plecat si am asteptat premiul acasa.Dar surpriza,nimic nimic.Dupa 45 de zile(stiam de la un amic politist ca au termen de 45 de zile sa trimita la primarie amenda ca sa ma ia in evidenta cei de la taxe si impozite) am fost la primarie si verificand datele mele au zis ca nu am nimic pe numele meu.Ma si miram,stiind ce circ a facut domnul agent).In data de 06.08.2013 cand am primit lozul castigator si anume o amenda de 500 lei(amenda era de la 200-1000lei)A fost darnic domnul.Doamna de la primarie mi-a facut o copie de la Pv si de la Pv de indeplinire a procedurii de afisare.Desi eu nu am primit nimic acasa,nu mi-a fost lipit pe poarta nici un afis sau Pv,nici in cutia postala(sa nu mai zic ca parintii mei sunt non stop acasa,sansele sa fi luat altcineva de pe poarte dupa ce a fost lipit erau infime).Pe Pv de indeplinire a procedurii este trecut un martor ar ar fi asistat la aceasta operatiune.Interesant este faptul ca tot domnul agent care a dat amenda a si fost cel care e trecut pe aceste Pv,DECI CEL,,DELEGAT CU MISIUNEA DE ADUCERE LA CUNOSTINTA,,.Locuind intr-un oras mic,am facut pe ,,detectivul,,si am aflat ca martorul este unul dintre prietenii doamnului agent(amandoi avand aceeasi varsta,nerelevanty,stiu,dar prieteni de iesit la fotbal impreuna).Un amic politis care a aflat de povestea mea,imediat dupa ce s-a intamplat,mi-a spus niste lucruri care mi-au dat de gandit in tot acest timp,vazand ca amenda mea intarzie sa apara.Si anume ca domnul agent este cunoscut intre colegii sai ca este un om brutal,chiar si in uniforma cu,,infractorii,,ca si mine,ca a uitat in birou niste amenzi ce le-a dat si ca a fost nevoit sa plateasca dumnealui acele amenzi,pt ca nu le-a trimis la timp la primarie.Ca semneaza cum ca ar fi dat procesul verbal,in locul primitorului si alte manuieli din astea de baieti buni care le fac domnii politisti.Acum durerea mea este in felul urmator: 1-eu nu am imbrancit-o pe vecina asa cum scrie in procesul verbal,doamna a amenintat si a injurat,dar nu s-a luat nici o masura,deci nu sunt convinsa ca am provocat un scandal. 2-daca as avea niste inregistrari cu conversatiile cu amicul politist cand aceasta imi spune despre lucrurile care la face domnul agent? 3-faptul ca domnul m-a bruscat,desi nu era nevoie,eu fiind femeie d e50 kg. 4-pot demonstra prin poza ca daca se lipeste ceva pe poartea mea,este imposibil sa nu gasesc,poarta fiind din ondulina(sta lipit orice pe ea).Am vreo sansa sa contestez amenda?si pe ce criterii daca da? VA MULTUMESC
2-Inregistarrile nefiind obtinute in conditiile respectarii art 91*1 cod procedura penala,acestea pot fi respinse
3-Aveti proba indubitabila,puteti proba sustinerea in conditiile legii ?
4-Irelevant
5-Puteti formula plangere contraventionala impotriva PV in termne de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatat si consemnata contraventia
Este hazardat a emite raspuns asupra admiterii plangerii,in situatia necunoasterii circumstantelor in care s-a produs evenimentul sustinerile dvs fiind evident subiective
Instanta de judecata suverana in solutionare va analiza plangerea ,va corobora cu declaratiile si probele partilor si in final va dispune solutie legala
Speranta nu moare nici o data...
Aveti varianta sa achitati jumatate din sanctiunea aplicata si concomitent sa promovati plangere contraventionala impotriva PV solicitand in principal anularea acestuia si secundar restituirea sumei achitate