avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda contraventionala pentru stationare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda contraventionala pentru stationare neregulamentara

am primit o amenda contraventionala pentru stationare neregulamentara aseara dar cred ca se putea rezolva cu un avertisment pt ca eu nu am "antecedente" si am permis de 10 ani; politistii au fost foarte nepoliticosi; Ce pot face legal?
Am baza legala pt a contesta decizia ?
Un sfat va rog?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:15, 7 Martie 2009
Daca au avut o conduita neconforma , putem discuta de infractiunea de purtare abuziva....in anumite situatii...
Contestati procesul verbal , in termen de 15 zile de la comunicare , la judecatorie.
succes

stoica.juridic@yahoo.com
Conform OG 2/2001 puteti contesta procesul verbal in 15 zile de la comunicare. Ca nu aveti antecedente nu are nici o relevanta din punct de vedere contraventional. Conform ordonantei de care am amintit procesul verbal trebuie sa imbrace o anumita forma in sens contrar este nul. Va urez Bafta

av Zaharia F.
Contestati procesul verbal in termen de 15 zile la judecatorie. In primul rand verificati daca nu se poate solicita anularea procesului verbal. In conformitate cu art 17 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor;
Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

Daca nu sunt motive de nulitate a procesului verbal, atunci solicitati inlocuirea sanctiunii amenzii cu AVERTISMENT. In confornitate cu prevederile art 7 din aceeasi ordonanta:
Art. 7. - (1) Avertismentul consta in atentionarea verbala sau scrisa a contravenientului asupra pericolului social al faptei savarsite, insotita de recomandarea de a respecta dispozitiile legale.
(2) Avertismentul se aplica in cazul in care fapta este de gravitate redusa.
(3) Avertismentul se poate aplica si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trecere neregulamentara fără proces verbal Iiordacha Iiordacha Buna ziua, Azi am trecut neregulamentar, paralel cu trecerea de pietoni la 5 metri. Nu au fost masini si nu am încurcat traficul. Am fost oprit și ... (vezi toată discuția)
Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)
Se poate anula / contesta un pv dat de poliția locală daca ... Toader29 Toader29 Se poate anula / contesta un pv dat de poliția locală daca in pv nu este numele agentului constatator și este doar semnătura (vezi toată discuția)