avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare garantii, salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare garantii, salarii

Dupa incetarea contractului de munca prin demisie , incat timp firma respectiva i-mi elibereaza ultimul salariu si garantiile banesti oprite in timpul contractului care a incetat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 9 Iunie 2013
Ultimul salariu va va fi achitat la data prevazuta in CIM. Puteti incerca sa gasiti intelegere la angajator si va plateasca salariul la data incetarii activitatii.Se poate intocmi un stat separat de lichidare.Pentru restituirea garantiilor nu stiu sa existe un termen de restituire. Aveti grija ca cererea de restituire sa o faceti in cadrul termenului de prescriere( 3 ani).
Art.16 alin.1 din Legea nr.22/1969 prevede : Garanţia în numerar şi dobînda aferentă pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului său de muncă sau la trecerea într-o funcţie pentru care nu se cere garanţie, în situaţia în care nu a cauzat o pagubă sau cînd paguba a fost acoperită în întregime. Organizaţia socialistă este obligată, în aceste cazuri, să elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii şi Consemnaţiuni în care să se arate că titularul are dreptul să ridice garanţia.

In acest sens, solicitati in scris angajatorului restituirea garantiei oprite, sub rezerva actionarii in judecata daca refuza restituirea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie gestiune euangajat euangajat Mi-am dat demisia de la o firma la care am avut calitatea de gestionar, in fiecare luna mi s-a oprit din salariu o suma care a fost depusa intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie de gestiune nicol-dd nicol-dd Lucrez la RATB din anul 2003 si timp de 3 ani am fost controlor de bilete.Cand m-am angajat, cam timp de un an mi s-a oprit din salariu o suma ca garantie de ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie nick200 nick200 Buna ziua. sunt angajata la o societate de un an si jumatate si in tot acest timp societatea mi-a oprit in fiecare luna o garantie baneasca ,acum directorii ... (vezi toată discuția)