avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Pe cartea de munca angajatorul este obligat sa treaca calificarile (studiile)pe care le are angajatul sau?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 7 Martie 2009
Da, la rubricile aferente din preambulul cartii de munca, pe baza actelor ce au fost depuse in copie legalizata de salariat. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
Corina Capotã, Avocat
Orice completare a scolilor absolvite dupa intocmirea carnetului de munca sau a calificarilor, specializarilor si cursurilor de perfectionare a pregatire se face numai in baza documentelor care atesta acest fapt de catre ITM(in cazul in care carnetele de munca sunt tinute de catre acestia) sau de catre angajator (daca carnetele de munca se afla la el).
Decretul 92/1976 privind carnetul de munca:

Art.6
"(1) Modificarile intervenite in executarea contractului de munca, dupa intocmirea carnetului de munca, se inscriu in acesta in termen de 15 zile de la data producerii lor.

(2) In termenul prevazut la alin. (1), socotit de la data prezentarii actului, se inscriu si schimbarile intervenite in ceea ce priveste starea civila, pregatirea scolara si pregatirea profesionala a titularului. Actele care atesta astfel de schimbari vor fi prezentate de catre titular in termen de 15 zile de la data producerii schimbarii.

(3) Personalul insarcinat cu intocmirea si completarea carnetului de munca este obligat sa efectueze inscrierile la termenele prevazute in alineatele precedente, sa le certifice prin semnatura si prin aplicarea parafei cu numele si functia detinuta, la locul prevazut in formularul carnetului de munca si sa pastreze carnetele in bune conditii. In caz de schimbare a acestui personal, predarea carnetelor de munca se va face pe baza de proces-verbal, fiind descarcat de pastrarea si evidenta acestora numai dupa aprobarea procesului verbal de catre conducatorul unitatii sau de persoana delegata de conducerea unitatii."
Pregătirea şcolară şi cea profesională se dovedeşte şi se înscrie în carnetul de muncă cu acte originale de studii şi calificare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tehnician cu studii superioare ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Un tehnician de la o institutie bugetara cu profil de cercetare termina o facultate cu profil economic. Dupa sustinerea licentei, cere adeverinta ... (vezi toată discuția)
E valabila la angajator adeverinta de absolvire? mirela_74 mirela_74 am si eu o neclaritate.....angajatorul meu nu vrea sa-mi ia in considerare studiile de master pe motiv ca am adeverinta de absolvire nu diploma de absolvire si ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a trece studiile în cartea de muncã ananikol ananikol Lucrez într-o instituţie guvernamentală, încadrată ca referent IA-V. În luna februarie am luat licenţa la Universitate din Bucureşti, Facultatea de ... (vezi toată discuția)