avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in cazul unui divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in cazul unui divort cu minori

In cazul in care o familie cu 2 copii ajunge la partaj , un parinte care i-a castigat pe amandoi copii are dreptul la toate bunurile sau se impart , de asemenea , cu celalalt parinte ?
Buna ziua,
Partajul bunurilor nu are legatura cu numarul de copii si nici cu domiciliul lor.
Intra in masa partajabila toate bunurile realizate in timpul casatoriei, cotele fiind, teoretic, 50% - 50%.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Stabilirea domiciliului minorilor la unul dintre parinti si autoritatea parinteasc exercitata de catre ambii parinti nu influenteaza sub nici o forma partajarea bunurilor cumune.La partaj se pleaca de la prezumtia ca bunurile au fost dobandite prin contributie egala de ambii soti,dar se poate dovedi contributia mai mare sau exclusiva a unuia din soti la dobandirea bunurilor.Cu alte cuvinte cel care a ;;castigat copii ""nu are un avantaj la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort mihalache lenuta mihalache lenuta am divortat de sotul meu de comun acord. divortul sa pronuntat pe 26 februarie. copilul a ramas la el ,el mai are un baietel din prima casatorie ,vreau sa ... (vezi toată discuția)
Divort belvedere belvedere As vrea sa va intreb intrun divort cu minori locuinta si bunurile se impart in jumatate? (vezi toată discuția)
Divort ramonaramona31 ramonaramona31 buna ziua sunt Misin Ramona si am fost casat.10 ani,momentan suntem despartiti in fapt de 4 ani.Avem un baietel de 6 ani care a ramas la mn in comun acord cu ... (vezi toată discuția)