avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut de folosinta(comodat)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut de folosinta(comodat)

Buna ziua,
am mare nevoie de un sfat!
Am incheiat un contract de imprumut de folosinta, eu in calitate de comodant, prin care am dat spre folosinta un laptop comodatarului. In perioada de valabilitate a contractului bunul este furat de persoane necunoscute. Acum primesc o adresa de la politie, prin care imi solciita sa comunica valoarea de inventar si daca ma constitui parte civila si cu ce suma, precum si daca era dotat cu GPS pentru urmarire. Acum vine intrebarea: de ce trebuia sa ma constitui eu parte civila, comodatarul este obligat sa imi restituie mie bunul la expirarea contractului. Nu inteleg prea binesi va rog sa ma ajutati!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicoleta74 , utilizator 19:08, 7 Martie 2009
Pentru ca proprietarul bunului sunteti dumneavoastra.Ati transmis prin acel contract folosinta si nu proprietatea
La contractul de imprumut se transmite si proprietatea, conform art.1577 Cod civil, in schimb la comodat proprietatea ramane la imprumutator. Obiectul contractului meu este/ 2.1.Comodantul acordă comodatarului, sub formă de împrumut urmatoarele bunuri : calculator, echipament informatic şi program informatic, necesare derulării programului .....
Sunt un pic derutata. Multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat, cine plateste impozitul ? lukducu lukducu As vrea sa stiu ce e contractul de comodat,ce efecte are si cine va plati impozitul pe cladirea comodata.Va multumesc.#-o (vezi toată discuția)
Inregistrare autoturism pe firma andreeamihai andreeamihai Vreau si eu sa trec o masina pe firma. Trebuie sa fac un contract de comodat, nu? Am inteles ca nu e necesar ca acest contract sa fie facut in fata notarului. ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru contract de comodat AndyManescu AndyManescu Buna ziua, Locuiesc intr-o chirie unde initial am facut contract de inchiriere printr-o agentie pe o anumita suma. Proprietarii nu au platit impozit de pe ... (vezi toată discuția)