avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Greseala notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Greseala notariat

Buna. In urma cu 3 ani am cumparat un apartament printr-o agentie imobiliara, fara sarcini prin servicii notariale. Dupa cumpararea apartamentului am fost chemat ca intimat intr-un proces. A1 si A2 au vandut apartamentul lui B prin notar cu o imputernicire de vanzare venita din Spania fara Apostila de la Haga (cred ca bine zic) - notarul sustine ca la acea vreme, Apostila nu era necesara; B a vandut apartamentul mai departe subsemnatului. Procesul consta in recuperarea apartamentului de catre unul din proprietari, cel fraudulat in cazul asta A2 - lucru respins de instanta - si recuperarea prejudiciului de la notar - lucru care in primul proces s-a realizat, notarul facand recurs la ICCJ Bucuresti urmand ca sentinta definitiva si irevocabila su fie facuta pe 12 iunie. Mentionez ca nu sunt parte vatamata la proces si intreb cam ce ar trebui facut, apartamentul e grevat de sarcini fiind trecut in cartea funciara procesul - abia acum am aflat asta- si daca exista posibilitatea de a mi se lua apartamentul fiind cumparator de buna credinta, lucru pe care l-am facut cunoscut curtii in primul proces.
Va multumesc si imi cer scuze daca e prea stufos textul.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:57, 10 Iunie 2013
Competenta in solutionare este instanta de judecata ,in cazul dvs ICCJ
Este hazardat a emite opinie in situatia necunoasterii documentelor de la dosar care sa sustina si sa probeze punctul de vedere al tuturor partilor ce fac obiectul judecatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren ce excede titlul de proprietate ada_73 ada_73 Ma confrunt cu urmatoarea situatie; 1.teren intravilan (detinut in baza titlului de proprietate , eliberat in 1994-in care este specificata suprafata x) , ... (vezi toată discuția)
Cum e posibil sa se vanda apartamente ipotecate? roxette03 roxette03 Am citit recent in presa ca in Cluj un dezvoltator imobiliar a vandut apartamente care erau ipotecate cu contracte de vanzare-cumparare. Cum este posibil ... (vezi toată discuția)
Actiune intabulare pt teren ce excede titlul de proprietate detinut ada_73 ada_73 1.teren intravilan (detinut in baza titlului de proprietate , eliberat in 1994-in care este specificata suprafata x) , intabulat in anul 2002 cu aceasta ... (vezi toată discuția)