avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata concediului de odihna

As dori sa aflu care este durata concediului de odihna conform legislatiei in vigoare?
Angajatul care este incadrat in cimpul muncii cu o invaliditate de gradul III, are zile in plus fata de angajatii fara handicap?
Cel mai recent răspuns: mikitth , utilizator 21:38, 10 Iunie 2013

Codul muncii:
ART. 145
(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective aplicabile, şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.

ART. 147
(1) Salariaţii care lucrează în condiţii grele, periculoase sau vătămătoare, nevăzătorii, alte persoane cu handicap şi tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar de cel puţin 3 zile lucrătoare.
(2) Numărul de zile lucrătoare aferent concediului de odihnă suplimentar pentru categoriile de salariaţi prevăzute la alin. (1) se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil şi va fi de cel puţin 3 zile lucrătoare.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna ioanblaga ioanblaga Buna ziua , cate zile de concediu de odihna ai dreptul dupa 35 de ani in productie si cate zile se adauga pentru conditii de munca deosebite, meseria mea ... (vezi toată discuția)
Concediul suplimentar de odihna daniela-claudia daniela-claudia care este actul oficial care reglementeaza acordarea zilelor de concediu suplimentar (pe langa concediul de odihna aferent) pentru a le putea prinde si in CCM ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Osanca Osanca Buna seara, as dori sa aflu daca persoanele care lucreaza ca operator calculator, 8 ore pe zi, pot beneficia de alte zile de concediu de odihna, fata de ... (vezi toată discuția)