avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimba jobul ca sa-i fie micsorata pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimba jobul ca sa-i fie micsorata pensia alimentara

Buna seara!Am terminat de curand un divort destul de zgomotos iar fostul sot considera ca plateste o pensie alimentara prea mare ptr fetita noastra, desi a fost si este singurul lucru pe care-l face ptr ea.M-a amenintat zilele trecute ca va demisiona de la serviciul actual si se va angaja in alta parte, unde s-a inteles sa primeasca un salariu minim pe economie pe cartea de munca dar cash sa ia 4000 lei, asta doar pt. a nu mai plati o pensie alim prea mare(acum plateste 600 lei lunar,adik 25% din sal.net). Intrebarea mea ar fi :ce pot face eu in acest caz, cum pot actiona ptr a obtine ceea ce e drept ptr fetita dar sa fie si legal? Mentionez ca eu am un salariu confortabil si nu traiesc din banii lui. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:01, 12 Iunie 2013
Program de vizitare nu cere? ca sunt primii la drepturi si ultimii la obligatii! are vreun credit doamna? o masina in rate? plateste vreo chirie? Daca da, faceti o plangere la politie si rugati sa se verifice cum plateste (de ex) o rata de 800 de ron avand un salariu de 700 de ron. Dupa ce se "angajeaza" la noul serviciu scrieti patronului o scrisoare recomandata cu val declarata, in care ii informati ca sotul sustine public, ca la intelegere cu domnia sa (adica cu patronul) are in cartea de munca un venit mult mai mic decat cel real. In finalul scrisorii, va exprimati speranta ca angajatorul nu s-a dedat practicilior ilicite (evaziune fiscala). Daca vor fi avut o "intelegere" cred ca se va sfarsi curand, caci nu multi patroni isi doresc vizita garzii doar pentru a ajuta un iubitor tatic sa-si arda copilul la pensia alimentara!
Cred ca va referiti mai mult la un control din partea ITM-ului, efectuat la firma angajatoare. Oricum in instanta sunt verificate veniturile obtinute pe ultimele 6 luni
evaziunea fiscala e infractiune! cand declari alte salarii decat platesti, prejudiciezi si statul caci nu platesti impozite corect calculate si nici asig etc
De la simple spectulatii la un fapt concret, e cale lunga. Daca dv spuneti ca acum cei 600 lei reprezinta 1/4 din venituri, inseamna ca debitorul are un salariu de 2400 lei. Nu vi se pare normal sa renunte la un loc de munca platit cu 2400 in schimbul unuia cu 4000 daca are ocazia?

ce pot face eu in acest caz, cum pot actiona ptr a obtine ceea ce e drept ptr fetita dar sa fie si legal?

Asteptati mai intai sa-si schimbe locul de munca.

E normal sa isi schimbe jobul cu unul mai bine platit, va fi insa batator la ochi cand inceteaza un raport de munca prin acordul partilor ca omul vrea sa fie platit cu 800 de lei in loc de 2400.
In realitate, n-o sa puteti proba cu cat va fi platit, dar puteti incerca sa-l intimidati pe patron.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters208251 ContSters208251 Nu am mai primit pensie alimentara din 2011. Ce trebuie sa fac? Din septembrie 2011 nu a mai lucrat si de cateva luni este din nou angajat. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cam cat ar trebui sa platesc la o firma ? virgula virgula cat sunt darile la un salariu minim pe economie ,daca as dori sa imi platesc la o firma pana la nastere ptr a beneficia de indemnizatie cc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)