avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Nu am mai primit pensie alimentara din 2011. Ce trebuie sa fac? Din septembrie 2011 nu a mai lucrat si de cateva luni este din nou angajat.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:43, 5 Aprilie 2014
Sa mergeti la un executor urgent cu hotararea sa ii puna poprire pe salariu.
Cum se recupereaza banii ptr perioada neplatita? Integral sau esalonat? Salariul lui este suficient de mare incat sa-si permita sa plateasca( sofer TIR).M-am saturat sa ma umilesc cersind bani de la el. Copilul cere mancare azi, nu maine, nu poimane......asa cum ma amana el.

Va multumesc!
Din 2011 pana acum s-a strans o suma considerabila care nu poate fi retinuta dintr-un salariu. Se poate infiinta poprire pe max 1/2 din salariu.
Daca restanta depaseste 10 mii lei, puteti cere si executarea imobiliara.
In tot acest interval nu a platit NIMIC, a inceput sa-mi plateasca( la solicitarea mea) de cand are serviciu. Din cate stiu eu, "tatii" fara venit trebuie sa plateasca o suma modima de aproximativ 150 lei/luna. Cum se calculeaza ptr soferi procentul ptr pensie alim.? Ei au sporuri , iar pe contract min. pe economie.

Va multumesc!
Deocamdata are de platit pensia ce s-a stabilit deja sa plateasca, cine are interes sa modifice in jus sau in jos, trebuie sa se adreseze judecatoriei.

Alte discuții în legătură

Diurna la pensia alimentara dan29 dan29 Sunt sofer de tir in strainatate,sunt in divort si am 2 copii minori. Lucrez cu contract de munca in Italia iar salariul meu net este de cca 1300€, pe ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara A.g83 A.g83 Buna ziua. Actualul soț este cadru MAI. Plătește pensie alimentară pentru un copil dintr-o relație anterioară. Fosta lui partenera l-a adus în ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copii navigator Livica Livica Daca pe acest forum intra doamne care au fost casatorite cu navigatori, as avea nevoie de un sfat referitor la venitul din strainatate, care brusc se ... (vezi toată discuția)